like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Oneplanetcrowd helpt nieuwe deel-ondernemers op weg

Van: op 24 augustus 2014

snappcarOm de ontwikkeling van de deeleconomie te versnellen, start Oneplanetcrowd, het grootste duurzame crowdfundingplatform van Europa, op 1 oktober een landelijke campagne voor alle deeleconomie ondernemingen die financiering zoeken. De deeleconomie is een verzamelterm voor de beweging waarbij menover de hele wereld op grote schaal aan het delen is en consumptiegedrag van bezit naar gebruik verschuift. Snappcar, hét platform waarop je je eigen auto kunt delen met anderen, haalde via Oneplanetcrowd meer dan €560.000 crowdfunding op voor de groeiplannen van hun bedrijf. Dat succes hoopt Oneplanetcrowd minimaal te herhalen door nieuwe deeleconomie bedrijven op te roepen om mee te doen.

Collectief consumeren
De deeleconomie (ook wel collaborative consumption) is een nieuwe soort economie waarin delen en collectief consumeren centraal staat. Er zijn steeds meer platformen die bemiddelen door gebruikers met elkaar in contact te brengen om vervolgens spullen, diensten, kennis, of vaardigheden uit te wisselen. Vraag en aanbod komen zo direct bij elkaar zonder tussenkomst van andere bedrijven. Omdat alles om wederzijds vertrouwen draait, wordt vaak gebruik gemaakt van een systeem waarin zowel aanbieder als vrager worden beoordeeld.

Financiering voor groeibedrijven
Er zijn talloze nieuwe initiatieven opgestaan om de deeleconomie in een versnelling te brengen. De communities van deze platformen groeien hard, wat bewijst dat veel mensen gebruik willen maken van de diensten. Konnektid, Swapsee, Croqqer, Mantelaar en een aantal andere prominente deeleconomie bedrijven, die Oneplanetcrowd later bekend zal maken, starten gezamenlijk een crowdfundingcampagne via Oneplanetcrowd.nl. Er zijn meerdere aantrekkelijke investeringsmogelijkheden op het platform voor de crowd, waaronder een tegenprestatie in de vorm van een product, rente op een lening of mede-eigenaarschap in een dergelijk groeibedrijf.

Speedpedelecs.com - Dé specialist in Speed Pedelecs

Oneplanetcrowd zal voor deze landelijke campagne samenwerken met haar media-partners zoals Urgenda, De Betere Wereld, Duurzaamnieuws.nl en het acceleratieprogramma Teach to Fish.

Nieuwe deeleconomie initiatieven die ook willen deelnemen aan de campagne kunnen zich tot uiterlijk 15 september aanmelden via [email protected].

Maarten de Jong, directeur Oneplanetcrowd: “Mensen beseffen steeds meer dat ze niet alles zelf hoeven te bezitten maar dat je door te delen met elkaar toegang krijgt tot alles wat je nodig hebt. Of het nu spullen of vaardigheden zijn. Van bezit naar gebruik. Oneplanetcrowd is als crowdfundingplatform voor duurzame impact heel blij met deze ontwikkeling. Daarom roepen we alle deeleconomie bedrijven op om zich te melden en mee te doen aan onze campagne, waarmee landelijk aandacht komt voor de deeleconomie en crowdfunding.”

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws