like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Voorjaarsronde SDE+ 2016 opent op 22 maart

Van: op 4 maart 2016

zon en wind energieOp dinsdag 22 maart gaat de ronde SDE+ voorjaar 2016 open. Dat heeft minister Henk Kamp vrijdag 19 februari aan de Tweede Kamer laten weten. Vanaf dinsdag 22 maart 9.00 uur kunt u via het eLoket van RVO.nl een aanvraag doen voor de SDE+ subsidieregeling.

Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Hiermee zet Nederland een grote stap richting het halen van de doelen uit het energieakkoord om in 2023 16% hernieuwbare energie te produceren.

In deze ronde wordt € 4 miljard budget beschikbaar gesteld voor het stimuleren van hernieuwbare energieprojecten. De openstellingsronde SDE+ voorjaar 2016 loopt van dinsdag 22 maart, 9.00 uur tot donderdag 28 april 2016, 17.00 uur.

eLoket

Via het eLoket van RVO.nl kunt u vanaf dinsdag 22 maart, 9.00 uur uw subsidieaanvraag indienen. U kunt al een paar weken voor openstelling van de regeling, uw subsidieaanvraag klaarzetten in het eLoket. Zorg dat uw aanvraag compleet is, want alleen complete aanvragen worden in behandeling genomen. Actuele informatie over de openstellingsronde SDE+ voorjaar 2016 en het eLoket vindt u op de website.

Gaat u hernieuwbare energie produceren en bent u van plan SDE+ subsidie aan te vragen? Bekijk dan de SDE+ 2016 voorlichtingsfilm. Binnen 4 minuten weet u of en hoe u gebruik kunt maken van de regeling.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws