like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Ander geld op het AFF: de Groninger Gulden

Van: op 28 augustus 2018

aff alternative finance festival

In het Noorden van Nederland is de noodzaak voor een andere economie groot. We kampen met de lasten van aardbevingsschade en zien de lusten van aardgaswinning nauwelijks terug. De lusten vloeien letterlijk de regio uit, terwijl we wel opgezadeld worden met kapotte woningen, weinig werkgelegenheid, krimp en beperkte voorzieningen. Daardoor staan veel mensen volledig buitenspel, terwijl ze heel graag zouden meedoen. Dat kunnen we ook anders organiseren!

Een meer zelfredzame, circulaire en inclusieve economie voor de hele regio. Voor Groningen en het Noorden hebben we met de Stichting de Munterij in 2016 een circulaire lokale digitale munt ontwikkeld: de Groninger Gulden. Een munt die circuleert tussen duurzame lokale ondernemers, bewoners en lokale organisaties. Een munt die zorgt dat duurzame inclusieve ontwikkelingen gestimuleerd worden en de opbrengsten in de regio blijven. Een alternatief voor de huidige financiële sector. Een betaalmiddel naast en complementair aan de euro.

Speedpedelecs.com - Dé specialist in Speed Pedelecs

In 2018 hebben we daar een regionale marktplaats aan toegevoegd voor lokale inclusieve ondernemers in de regio. We staan nog in de kinderschoenen, maar de eerste lokale ondernemers hebben zich aangemeld. Dit platform, de Grote Markt is een vind-, markt- en community-plaats voor lokale ondernemers. Het gaat om tastbare producten en diensten.

Met de Groninger Gulden en het Grote Markt-platform bieden we een alternatief aan voor de financiële en reële economie. Een economie die meer gericht is op meedoen, duurzaamheid, innovatie en solidariteit. Op het platform de Grote Markt kan iedereen vrijblijvend aanmeldenom mee te doen aan deze inclusieve, circulaire en meer zelfredzame economie in het Noorden.

Door Niels Bosman van Stichting de Munterij

Het AFF, Alternative Finance Festival,  is een driedaags grassroots festival dat door heel Nederland plaatsvindt rond 15 september. Omdat een nieuwe economie meer gericht is op lokale omstandigheden, behoeftes en dromen, is het geen centraal georganiseerd festival, maar nodigen we iedereen juist van harte uit om lokaal activiteiten te organiseren met een eigen karakter. Een grassroots festival dus! In aanloop naar het festival presenteert Duurzaamnieuws een overzicht van de deelnemers.

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws