like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Ben jij al een Kipster?

Van: op 21 januari 2014

kipster hokKipster droomt van vrolijke legkippen in iedere stadswijk. Om die droom werkelijkheid te maken, verzorgt Kipster alles wat hiervoor nodig is. Van exclusieve diervriendelijke design hokken, tot medische zorg, een handleiding en krachtvoer.

Gezinnen, verenigingen, scholen, horeca en instelling kunnen hun afvalberg verkleinen door etensresten aan kippen te voeren. Wat we gemiddeld per persoon weggooien, is genoeg voor een kip om van te leven. Maar ondertussen kopen we eieren in de supermarkt en gaan we met de kinderen op naar de kinderboerderij. Dat moet anders vinden we.

Kipster wil dat mensen en dieren zich goed voelen. Er gaat weinig boven een zelf geraapt eitje en van kippen om je heen word je vrolijk. Als je een beetje goed voor ze zorgt, worden zijn ook vrolijk van jou. Kipster werkt aan het verduurzamen van de voedselketen door deze drastisch in te korten en van afval voedsel te maken. Een mooi extra voordeel is dat daardoor ook de uitstoot van CO2 vermindert en de bewustwording rond de herkomst van ons eten wordt bevorderd.

CROWDFUNDING EN PRODUCTIE IN VOLLE GANG
Kipster start in maart 2014 met het leveren van de eerste Kipsters. De productie van de duurzame Kipsterhokken en een crowdfunding campagne op OnePlanetCrowd zijn nu gestart. Het idee van Kipster is bekroond als 'Het Groenste Idee Haarlemmermeer.'

OVER DE MENSEN ACHTER KIPSTER 
Kipster is een initiatief van drie ervaren duurzame ondernemers: Maurits Groen, duurzaam ondernemer en nummer 3 in de duurzame 100 van Trouw in 2013, Olivier Wegloop, mede oprichter van Boomerang en van Axioma Groen, een communicatiebureau voor een betere wereld en Ruud Zanders, opgegroeid tussen de kippen, lector Gezonde Pluimveehouderij, eigenaar van Pluimhuis voor duurzame eieren- en pluimveevleesconcepten.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. mr. Bluesky schreef:

  Goed en simpel is het beste, zoals het modulaire kippenhok

 2. Kipster schreef:

  Hallo Noortje,

  Heel erg bedankt voor je leuke reactie. Een gezellige stadswijk met kippen dat is een leuk vooruitzicht! Geniet van die ‘heerlijke’ beestjes 😉

 3. Noortje Ploeger schreef:

  Hallo
  Wat een geweldig plan, die kipsters. Graag ook bij ons in de wijk!!
  Zelf hebben we al kippen in ons Amsterdams stadstuintje en het bevalt erg goed. Beste huisdier ooit!!
  Succes; Noortje.