like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Ecowijk Houten komt van de grond

Van: op 21 januari 2014

energieakkoordVereniging ecowijk Houten heeft de grond gekocht waarop zij de ecowijk wil bouwen. Daarmee is weer een belangrijke stap gezet. De vereniging is nu druk bezig de ontwerpen van de diverse woningen rond te krijgen zodat de bouwvergunning kan worden aangevraagd en de voorbereiding voor de bouw kan beginnen.

De kavel van ruim een hectare die de vereniging nu heeft gekocht betreft een prachtig, nog onontgonnen gebied dichtbij het oude centrum van Houten, in het gebied Leebrug II. De leden van de vereniging hebben samen met een architect een bijzonder stedenbouwkundig plan gemaakt, met een grote groene binnenruimte en daaromheen diverse woningtypes, geschikt voor verschillende typen bewoners, oud en jong, rijk of minder rijk, gezinnen en alleengaanden.

Voor de nog vrije kavels worden nog nieuwe bewoners gezocht die ook graag in een ecowijk zouden wonen. Wie erbij wil komen, zich moet wel realiseren dat er nog werk aan de winkel is voordat het zover is. Van ieder huishouden zit nu bijvoorbeeld wel iemand in een of andere werkgroep, om zaken over de financiën, de groeninrichting, de communicatie, de materialen en installaties enz. te regelen. Je hebt dus ook geduld en doorzettingsvermogen nodig om gezamenlijk dit prachtige project te realiseren. Start van de bouw zal waarschijnlijk eind van dit jaar of begin van komend jaar zijn.

Op dit moment zijn er nog een paar mooie kavels beschikbaar. Wie interesse heeft kan zich aanmelden voor de komende informatie avond op donderdag 30 januari a.s. in Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36 in Houten, om 19.30 uur. Aanmelden kan bij Sjan de Jong: sjandejong@telfort.nl

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws, Utrecht

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!