klimaatverandering

Bijna 30% meer droogte binnen één generatie

In één generatie is de duur van droogteperiodes met 29 procent gestegen, stelt een alarmerend VN-rapport over de toenemende waterschaarste door de klimaatverandering en de bevolkingstoename.
financialisering

Nieuwe vormen van financiële technologie

Er is veel veranderd in de financiële sector, maar er lijkt nog veel meer op komst. Daarin speelt fintech, of financiële technologie, een steeds grotere rol.
sec over emissies

CO2 in atmosfeer hoger dan ooit

Het maandelijkse gemiddelde niveau van CO2 in de atmosfeer heeft voor het eerst in de geschiedenis meer dan 420 deeltjes per miljoen (ppm) bereikt.
spark roosegaarde

Organisch vuurwerk SPARK is nieuw duurzaam vieren 

Hoe kunnen we op een duurzame manier vieren, zonder de overlast van vuurwerk, maar wel met het effect ervan? Kunstenaar Daan Roosegaarde raakte geïnspireerd door het magische licht van vuurvliegjes en de wens om de traditie van vuurwerk te moderniseren.
co2 compensatie

Ook mitigeren moet je leren

De nationale en internationale aansturing van mitigatie-politiek krijgt veel te weinig aandacht in het rapport, en dat is incoherent met de zwaarte van de mitigatie-exercitie.
schilderen in de tuin

Duurzamer schilderen in de tuin

Of je nou een professionele schilder of een hobbyklusser bent. In dit artikel staan een aantal goede tips op een rij om duurzamer te schilderen in de tuin en rondom het huis.
nemo studio

Energy Junkies: afkicken voor een leefbare planeet

Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, maar ook de mogelijke oplossingen die er zijn voor de toekomst staan centraal in de nieuwe tentoonstelling van NEMO voor volwassenen.
Creative Commons-Licentie CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.