duurzame website

Het is geen geheim dat de wereld moet evolueren naar duurzamere bedrijven en levensstijlen om ons milieu te beschermen. U voelt alsof dit een enorme prioriteit voor ieder is en iets waarvan u bewust dient te zijn wanneer u beslissingen neem over hoe u leeft en werkt. Online bedrijven hebben ook impact op de planeet. U zou zich schuldig kunnen maken aan het denken dat uw online leven even duurzaam is in termen van milieu-impact.

Vaak beschouwen we plastic afval en vervuiling als voor de hand liggende voorbeelden van niet-duurzame praktijken, maar webdesign en -ontwikkeling worden zelden beschouwd als een van de schadelijke krachten die de planeet bedreigen. Hoewel de verschuiving van fysieke producten naar papierloze kantoren en online diensten een stap in de goede richting is, hebben onze steeds meer energie-hongerige virtuele levens ook een impact op het milieu.

groenopladen generic keuzehulp

Een plan voor een groener online bedrijf

Beseft u al hoe duurzaam uw bedrijf is en wat voor impact uw online bedrijf op de planeet heeft? Een plan maken om de impact van uw dagelijkse bedrijfsactiviteiten te verkleinen en een plan om de impact van de websites die u maakt te verkleinen kan helpen.

Voor de hand liggende zaken als het verminderen van het energieverbruik, groenere energieleveranciers, het verminderen van afval, het behouden van een papierloos kantoor en het compenseren van onze CO2-uitstoot is de eerste stap. Gebruik groene stroom wanneer aangesloten op het net en werk vaak off-grid via een klein zonnestelsel. De volgende stap is om uw ecologische voetafdruk te compenseren.

Een plan voor duurzamer webdesign en ontwikkeling

Afgezien van de groenere dagelijkse activiteiten, zijn er veel dingen waarop u zich kan concentreren voor duurzamer webdesign en -ontwikkeling. Veel hiervan zijn de beste praktijken voor een geweldig webdesign, maar als u ze in de context van duurzaamheid zet, kunt u ervoor zorgen dat ze nog meer aandacht krijgen.

Omarm mobiel gebruik

Energieverslindende desktops hebben een veel grotere impact op het milieu dan mobiele apparaten. De afgelopen jaren is mobiel browsen enorm toegenomen, dit is geweldig om het energieverbruik te verminderen, aangezien mobiele apparaten veel efficiënter zijn. Responsive webdesign en -ontwikkeling zorgt ook voor een focus op het snel laden van pagina's, wat betekent dat de bestandsgroottes van kleinere websites, minder server verzoeken en geoptimaliseerde afbeeldingen minder server- en gebruikers bronnen vereisen om elke pagina weer te geven.

Maximaliseer on-site SEO

Het op de juiste manier optimaliseren van een website voor SEO kan op verschillende manieren helpen om de CO2-uitstoot te verminderen. Ten eerste, als uw site gemakkelijk kan worden geïndexeerd door zoekmachines, zullen ze minder energie gebruiken om uw site te indexeren. Ten tweede stelt een website die goed is geoptimaliseerd voor zoektermen gebruikers in staat om te vinden wat ze zoeken zonder door verschillende pagina's te bladeren, minder verzoeken van de server te doen en minder stroom te verbruiken.

Gestroomlijnde gebruikservaring

Als uw site is gericht op het verstrekken van de meest relevante informatie aan gebruikers om hen te helpen beslissingen te nemen over hoe u zich met uw bedrijf bezighoudt, is deze milieuvriendelijker. Ze kunnen efficiënt actie ondernemen op uw site, krijgen wat ze willen en uw bedrijf laten gedijen zonder onnodig gebruik.

groen snoer

Efficiënte code ontwikkelen

Uw klanten willen iets dat ze kunnen begrijpen en willen vaak zelf updates maken. Dit betekent dat sommige geavanceerde gebruiksfuncties van de back-end essentieel zijn, maar dit betekent niet dat de website moet worden overladen met code die niet nodig is. Als uw WordPress-website meer dan een paar extra plug-ins heeft, heeft u waarschijnlijk de verkeerde gekozen! Streef er altijd naar om uw aangepaste code schoon en minimaal te houden, verminder het aantal plug-ins en uw website zal minder verzoeken naar de server sturen wanneer een pagina wordt geladen.

Groene hosting

Hoe groen is uw hosting? Een websitebouwer zoals CliQi (een bureau met webdesign in Friesland specialisten) gebruikt WordPress. Als u een websitebouwer zoals SquareSpace of Wix gebruikt, heeft u geen controle over uw hostingomgeving. Groenere hosts gebruiken hernieuwbare energie om hun kantoren en servers te runnen en de besten planten bomen wanneer u domeinnamen en hostingpakketten koopt.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws