like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Ecodorp, maar dan in de stad

Van: op 28 juli 2014

ecodorp Los Angeles EcovillageMidden in Los Angeles wonen 500 mensen op een terrein van 4,5 hectare, dat is getransformeerd tot een ecodorp waar fietsen, fruitbomen, waslijnen, moestuinen en kippen het beeld bepalen.

De Los Angeles Ecovillage, waar het hier over gaat, ontstond twintig jaar geleden, toen buurtbewoners zich gingen afvragen hoe ze problemen rond lucht, bodem en water konden oplossen. Zo bleken kinderen in de buurt 20% minder longcapaciteit te hebben dan kinderen die in schone buurten opgroeiden. Stoppen met autorijden was een stukje van de oplossing en vormde het begin van de transformatie van een gemiddelde Amerikaanse grotestadsbuurt naar een ecodorp in de stad.

Een filmreportage gemaakt voor Faircompanies door Johnny Sanphillippo

Kijk ook op de website van de Los Angeles Ecovillage

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht, TV

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. @Mbr_EvO schreef:

  Ik heb 4 maanden in dit Ecovillage gewoond in Ierland. Het interessante aan deze plek is dat er zowel op sociaal als op technologisch gebied innovatie plaatsvind. Dit youtube filmpje geeft een goede impressie, maar ik raad iedereen aan vooral langs te gaan. Het is een ongelofelijk inspirerende plek en de mensen zijn zeer gastvrij.

  http://www.youtube.com/watch?v=sn-ZVZY4SHs

  Mocht je betrokken zijn bij een Ecovillage project dan is het slim contact op te nemen met Davie Philip, die man kan je alles vertellen over valkuilen en kansen.

 2. Carsten888 schreef:

  @steve
  er zijn verschillende dorpen in oprichting.
  http://www.ecodorpbergen.nl/
  http://www.ecodorpbrabant.nl/

 3. Steve schreef:

  Ik wil hiér in zo’n dorp wonen!
  Wie doet mee?
  Steve