like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Good Finance op het AFF: een rechtvaardig en dienstbaar financieel systeem

Van: op 26 augustus 2018

aff alternative finance festival

Good Finance is dé coöperatie voor vernieuwers van de financiële sector. “Alle bij ons aangesloten partijen geloven dat de sector veel innovatiever kan en zelfs kan werken op basis van de waarden eenvoudig, liefdevol,  rechtvaardig en dienstbaar”, zegt Joyce Velu, initiatiefnemer van Good Finance. Tijdens het Alternative Finance Festival laten we in de praktijk zien hoe wij hieraan werken.

Samen sterk

Good Finance vindt dat de financiële sector meer in balans moet komen om mens, natuur en economie weer te dienen. Dat lukt natuurlijk niet alleen. Joyce: “We hebben een coöperatie opgericht omdat we samen meer impact maken op het systeem als geheel. Onze leden zijn start-ups die daadwerkelijk nieuwe financiële producten of initiatieven op de markt brengen. Denk daarbij aan verzekeringen of een online platform waar organisaties hun vermogen kunnen plaatsen, digitaliseren en verhandelen.”

Speedpedelecs.com - Dé specialist in Speed Pedelecs

 

Kanteling in financiële sector is noodzaak

Innovators zien binnen en buiten de huidige financiële sector dat een kanteling niet alleen mogelijk maar ook noodzakelijk is. Joyce: “Door onze creativiteit, kennis en ons netwerk samen te voegen, kunnen we deze kanteling doen slagen. Wij bouwen samen een nieuw verfrissend financieel systeem en voeren graag met een breed publiek het gesprek over hoe dit eruit ziet.”

Door Joyce Velu, co-initiator van Good Finance

Het AFF, Alternative Finance Festival,  is een driedaags grassroots festival dat door heel Nederland plaatsvindt rond 15 september. Omdat een nieuwe economie meer gericht is op lokale omstandigheden, behoeftes en dromen, is het geen centraal georganiseerd festival, maar nodigen we iedereen juist van harte uit om lokaal activiteiten te organiseren met een eigen karakter. Een grassroots festival dus! In aanloop naar het festival presenteert Duurzaamnieuws een overzicht van de deelnemers.

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws