like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Groningse Staten: geen winning schaliegas in Groningen

Van: op 6 november 2013

De provincie Groningen zal, als het aan de Provinciale Staten ligt, vrij blijven van boringen naar schaliegas. Een  meerderheid van de Staten stemde vandaag in met de motie van de Partij voor de Dieren, mede ingediend door GroenLinks, PvdA EN D66.

 “Schaliegaswinning is schadelijk voor natuur en milieu. Door vervuiling wordt bovendien de drinkwatervoorziening in gevaar gebracht. Schaliegas is weer een stap op de weg van onduurzame, fossiele energie,” aldus PvdD-Statenlid Anja Hazekamp. “En als klap op de vuurpijl wordt de kans op aardbevingen door deze boringen verder vergroot. Groningers weten wat gerommel in de diepe ondergrond voor gevolgen kan hebben. Daarom zijn we blij dat een grote meerderheid van de Provinciale Staten zich achter deze motie heeft geschaard. De Groningse bodem wordt, als het aan de Staten ligt, niet nog meer door elkaar gehusseld voor een beetje onduurzaam gas.”

Tijdens de Statenvergadering van vandaag, stemden de Partij voor de Dieren, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, SP en D66 voor de motie die uitspreekt dat boren naar schaliegas in Groningen onwenselijk is. VVD, PVV en CDA stemden tegen.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Groningen, Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dan kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!