like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Investeer slim in je huis

Van: op 18 juni 2014

svn bespaarlening

svn bespaarlening[advertorial] Een lagere energierekening en een hoger comfort zijn dichterbij dan je misschien denkt: de Energiebespaarlening is een gunstige lening waarmee je energiebesparende maatregelen in of aan je eigen huis financiert.

Dakisolatie, een nieuwe HR-ketel, zonnepanelen, het vullen van de spouwmuren, vloerisolatie, et cetera. Het zijn maatregelen die meer comfort in huis geven, voor een lagere energierekening zorgen én ook nog eens beter zijn voor het milieu! Daar kun je als huiseigenaar alleen maar enthousiast van worden.
Om deze maatregelen makkelijker te financieren, wordt nu de Energiebespaarlening verstrekt. Daar kun jij je voordeel mee doen. Investeer ook slim, bereken snel en eenvoudig of je in aanmerking komt voor de Energiebespaarlening.

Fairphone 3_Staring lady

De Energiebespaarlening in het kort

  • Een lening voor het huis waarvan je eigenaar bent en zelf bewoont. Het gaat alleen om bestaande woningen.
  • De lening is bedoeld voor energiebesparende maatregelen die je door een installateur of aannemer laat uitvoeren.
  • Je kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen.
  • Je betaalt een aantrekkelijke rente die vaststaat over de gehele looptijd.
  • Het gaat om een jaarannuïteitenlening: je betaalt per maand voor rente en aflossing en lost zo de hele lening af. Leningen tot € 5.000,- los je af in zeven jaar, hogere leningen in tien jaar. Je kunt altijd onbeperkt boetevrij aflossen.
  • De afsluitkosten bedragen 2% over de hoofdsom van de lening. De lening wordt onderhands verstrekt zonder tussenkomst van een notaris.

Extra redenen om nú te investeren

Laag btw-tarief: voor verbouwingen die je in 2014 laat uitvoeren, geldt tijdelijk het lage btw-tarief van 6% (over de arbeidskosten).

Beter energielabel: vanaf 2015 moet ieder huis een energielabel hebben. Een goed energielabel kan gunstig zijn voor de waarde van je huis.

Enthousiaste investeerders: al veel mensen gingen je voor! Lees hier hun verhalen.

Meer informatie vind je op energiebespaarlening.nl

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Reacties: (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Duurzame Fred schreef:

    Het is een advertentie, om je geld uit te lenen. Waarom geef de schrijver niet aan, als je in de jaren 60 of ouder, verstandig is om een vloer en dak isolatie te doen. Als de ramen vervangen dienen te worden de ramen van het type HR++ glas te nemen met ventilatieroosters. Als men in een woning woont uit de jaren 80 waar deze maatregelen al genomen zijn het verstandigste is om de woning te voorzien van spouwmuur vulling. Pas dan komt de CV ketel aan de beurt. Mijn CV was kapot gegaan en was te duur om het te gaan repareren. Ook heb ik mijn keuken tegen de koude wand geplaatst. De keukenkast zorgt voor een extra isolatielaag. De radiator heb ik laten verplaatsen. De slimme isolatie kan men ook op de slaapkamers uitvoeren met een kastenwand rondom je raam. Het isoleren heb ik gedaan met folie van TonZon. Vijf folielagen van nog geen 4,4cm dik leverte een isolatiewaarde Rc van 8 a 10. Er zijn weinig isolatiematerialen die daar in de buurt komen. Als men de bovenstaande maatregelen gedaan heeft, kan men zonnepanelen overwegen. Dat heb ik als laatste gedaan. Sinds kort ben ik leverancier voor mijn energiebedrijf i.p.v. andersom.