Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van duurzaamheid. In tal van dagelijkse zaken zitten namelijk kansen om een verandering te maken door aan de slag te gaan met duurzaamheid. De plek waar de meeste tijd van deze dagelijkse zaken doorbrengen is ons huis. Het is dan ook goed om te kijken naar deze plek. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om je huis duurzaam in te richten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een duurzame barkruk bij vidaXL. We delen graag wat tips om aan de slag te gaan met een duurzame inrichting. 

Vraag Offerte aan

Natuurlijke materialen

Je zal je vast afvragen hoe zo’n barkruk een verschil kan maken in een duurzame inrichting. Dit heeft vooral te maken met de materialen van verschillende meubels. Bij elke inrichting in het huis komen namelijk materialen kijken. Om een duurzame inrichting te realiseren is het belangrijk om een keuze te maken in natuurlijke materialen. Hout is hier een veelvoorkomend materiaal in. Dit is niet alleen erg duurzaam, het levert namelijk ook nog een mooie sfeer in huis en het gaat voor lange tijd mee. Zo heb je een fijne, maar ook duurzame sfeer in huis.

Koop lokaal

Duurzaamheid is een breed begrip. Het gaat namelijk niet alleen om het stukje groen, maar ook investeren in de maatschappij. Het is goed om te investeren in de waarde van mensen, dieren en milieu. Veel consumenten gaan vaak naar de grote ketens  voor de aanschaf van nieuwe meubels. Toch is het goed om een investering in bijvoorbeeld een tv meubel kopen lokaal te doen. Deze winkels zijn zich namelijk meer bewust van duurzaamheid doordat ze niet produceren in massa. Daarnaast investeer jij dus ook in het voortbestaan van deze kleinere lokale ketens. 

Vintage

Waar je een paar jaar geleden nog raar werd aangekeken wanneer je vertelde dat die nieuwe mooie tafel tweedehands is gekocht, is dat nu een heel ander verhaal. Steeds meer mensen gaan voor vintage in zowel kleren als meubels. Door het hergebruiken van verschillend meubilair zorg je ervoor dat je een investering maakt in recyclen. Je creëert een heel nieuw leven voor dit leuke bijzettafeltje. Daarnaast kan je zowel online als offline op zoek gaan naar meubilair. Zo koop jij duurzaam, voordeliger en uniek. 

Hoe klein of groot je het dus wil aanpakken, is helemaal aan jezelf. Of je nou alleen dat nieuwe nachtkastje of jouw hele interieur duurzaam gaat inrichten, het zijn allebei mooie stappen richting de investering in een duurzame leefomgeving. 

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws