like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Na corona veilig uit eten in Serres Séparées

Van: op 2 mei 2020

mediamatic serres separees

Mediamatic experimenteert met nieuwe vormen van besmettingsveilige gastvrijheid. Bezoekers kunnen later dit jaar heerlijke plantaardige quarantaine diners geserveerd krijgen in hun eigen corona-safe kleine kas aan de Amsterdamse waterkant van het Oosterdok.

Hoe stappen we uit de isolatie zonder een gevaar te vormen voor elkaar? Hoe kunnen restaurants op een veilige manier ruimtes creëeren voor samen zijn? 'Serres Séparées' van Mediamatic probeert een antwoord te geven op deze dilemma's. Deze chambres séparées geven ruimte aan koppels om op een nieuwe manier weer intiem te zijn met elkaar. Dit is natuurlijk naast de grote gedeelde kas waar bezoekers afstand van elkaar houden. Binnen de vijf afgeschermde serres, genieten duo's van wijn en lekker plantaardig eten.

In restaurants en bars wordt een aparte ruimte in het Frans ook wel "chambre séparée" genoemd. Het begrip suggereert een sexy soort intimiteit, hier kunnen dingen gebeuren die voor het oog verborgen moeten blijven en niet door iedereen gehoord moeten worden.  Maar wat er binnen in deze glazen variant gebeurt, zal veel meer openbaar zijn.

Mediamatic is een experimentele proeftuin voor kunstprojecten op het snijvlak tussen design en ecologie. Door een crossover tussen kunst en wetenschap doorbreekt het project bestaande structuren en maakt het plaats voor vooruitstrevende ideeën. 

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

AVG Toestemmingen

Bij duurzaamnieuws.nl nemen wij uw recht op privacy serieus. Wij plaatsen enkele cookies die nodig zijn om onze website optimaal te laten functioneren. Onderstaand ziet u welke verplichte en optionele toestemmingen u ons verleent om uw persoongegevens te verwerken op deze website. Als u deze toestemmingen wilt intrekken klikt u op 'Vergeet mij' onderaan deze pagina.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen