like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Naar Canada voor je volgende carrièrestap?

Van: op 27 november 2018

canada

Voor wie een internationale loopbaan wil opbouwen is Canada misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Maar als je even verder kijkt is het zeker een land met uitstekende mogelijkheden.

Canada is een van de top 10 economieën in de wereld en heeft de snelst groeiende economie van alle G7-landen. Daardoor bestaat er een constante vraag naar goed getalenteerde mensen.

Het is de thuisbasis van wereldwijde hightechbedrijven, met florerende energie- en financiële industrieën. Met een goed ontwikkelde onderwijs-, gezondheids- en dienstensector, biedt het land een schat aan interessante carrièrekansen op elk gebied. Het land heeft een van 's werelds hoogste levensstandaarden met een van de laagste kosten van levensonderhoud.

Bovendien biedt Canada een breed scala aan manieren om immigratie eenvoudig te maken. Gebouwd op de waarden van gelijkheid, diversiteit en respect voor het individu, is de multiculturele samenleving van Canada de perfecte plek om te groeien.

Emigratiebestemming

Canada heeft van oudsher al een bijzondere aantrekkingskracht op Nederlanders. In de vorige eeuw was het een populaire emigratiebestemming, vooral voor boeren voor wie in Nederland niet voldoende ruimte was om uit te breiden. Die was er in Canada volop.

Als gevolg wonen er in Canada veel mensen die van Nederlandse komaf zijn. Zo wordt er in Canada nu nog steeds door zo’n 140.000 mensen Nederlands gesproken. Zij wonen vooral in de stedelijke gebieden, zoals Toronto, Ottawa en Vancouver. Er zijn vandaag de dag nog steeds Nederlandstalige radiozenders, tijdschriften, bejaardentehuizen en verenigingen. Ook wordt er Nederlandse les gegeven op verschillende Canadese universiteiten, zoals de University of Waterloo in Ontario.

Beter imago dan VS

Canada heeft ook nog altijd een duurzamer imago dan haar zuiderbuur. Deels is dat te verklaren door de enorme natuurgebieden die het land domineren. Maar de laatste jaren is dat imago wel onder druk komen te staan door de exploitatie van de enorme teerzandvelden in het westen van het land. Daardoor zijn grote natuurgebieden verloren gegaan.

Maar om welke reden je het land ook wil bezoeken, studeren of werken met een eTA Canada, sinds 15 maart 2016 hebben alle niet-burgers een visum of een Elektronische Reisvergunning nodig om Canada binnen te komen.

Wat is een eTA Canada?

eTA staat voor ‘electronic Travel Authorisation’ (electronische reistoestemming). Het eTA Canada is sinds november 2016 verplicht voor reizigers uit visumvrijgestelde landen die naar Canada af willen reizen. Het eTA is 5 jaar geldig vanaf het moment van afgifte, of tot de verloopdatum van het paspoort als dat eerder is. Let op!: Je dient over een eTA te beschikken voor je incheckt op een vlucht naar Canada. Luchtvaartmaatschappijen mogen je niet meenemen als je geen geldige eTA (of visum) hebt.

Een eTA aanvragen gaat snel en eenvoudig via internet

  1. Hou je paspoort bij de hand. Het is belangrijk dat de gegevens die je invoert overeenkomen met die op je paspoort.
  2. Vul het aanvraagformulier in. Het aanvraagformulier kun je in het Nederlands invullen. Controleer of de gegevens correct zijn overgenomen van het paspoort.
  3. De betaling van de eTA kun je voldoen met iDeal, Mister Cash of per overboeking. Het is dus niet nodig om over een creditcard te beschikken.
  4. Na het afronden van uw aanvraag ontvang je een bevestiging per e-mail.
  5. Je ontvangt uw eTA per e-mail, vaak dezelfde dag nog. Ongeveer 99% van de aanvragen wordt direct goedgekeurd.

Met de juiste papieren op zak is Canada een prima volgende stap naar je toekomst. Vraag nu online uw eTA Canada aan.

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws