Het laatste nieuws
Peilingen Tweede Kamer: kunnen Omtzigt NSC kandidaten wel verschil maken?26 september 2023 - 15:00
Nu in Inzicht
StemWijzer en andere kieswijzers voor de Tweede Kamerverkiezingen 20231 september 2023 - 08:00
Bij duurzaamnieuws.nl nemen wij uw recht op privacy serieus. Wij plaatsen enkele cookies die nodig zijn om onze website optimaal te laten functioneren. Onderstaand ziet u welke verplichte en optionele toestemmingen u ons verleent om uw persoongegevens te verwerken op deze website. Als u deze toestemmingen wilt intrekken klikt u op 'Vergeet mij' onderaan deze pagina.
Privacy verklaring | Sluiten
De 3 belangrijkste stappen voor een duurzaam voedingspatroon
/in Inzicht/door Mareike BrühlFork Ranger helpt mensen met inzichten en recepten met duurzamer eten. Daarin spelen drie stappen een extra grote rol. Die leggen we in dit artikel uit.
Steeds minder boerderijen, wat betekent dat voor ons voedsel?
/in Nieuws/door IPSTegen het einde van deze eeuw zal het aantal boerderijen in de wereld met de helft gekrompen zijn, stelt onderzoek in Nature. De overblijvende bedrijven worden steeds groter, en dat vormt risico’s voor de biodiversiteit en onze voedselsystemen.
Super zoetstof erythritol gelinkt aan risico op hart en vaatziekten
/in Nieuws/door redactieSuperzoetstof erythritol is een suikeralcohol die geen calorieën bevat, geen nasmaak heeft en veel wordt gebruikt in koolhydraatarm voedsel dat wordt aangeraden voor diabetes patienten.
Is vegetarisch eten ook biologisch of duurzaam?
/in Inzicht/door redactieDuurzamer eten is belangrijk. Maar hoe verhoudt zich dat tot biologisch, vegetarisch eten of vegan? En is het ook lekker?
Wanneer komt de kweekvleesboerderij?
/in Nieuws/door redactieEen kweekvleesboerderij produceert vlees op een duurzame manier zonder daar dieren voor te doden. Met hulp en subsidie uit Europa en steun van verschillende partners start in januari 2023 een haalbaarheidsstudie.
Superhefbomen: drie kantelpunten kunnen een doorbraak voor het klimaat vormen
/in Nieuws/door IPSDrie superhefbomen of kantelpunten kunnen een proces in gang zetten dat tot de verhoopte klimaatdoorbraak kan leiden. Dat zegt een nieuwe studie die deze week op het World Economic Forum in Davos is gepresenteerd.
Ook rijst wordt duurzamer
/in Nieuws/door redactieEen nieuwe campagne vraagt meer aandacht voor de grote impact van de rijstteelt op mens en milieu en de noodzaak voor de overstap naar duurzamere teelt. Het ‘SRP Verified’ keurmerk stimuleert consumenten een rol te spelen bij de verduurzaming van rijst.
Europa verdeeld over strengere regels voedselverspilling
/in Nieuws/door redactieEen nieuw onderzoek in de Europese lidstaten brengt in kaart welke landen strenge en wettelijk bindende doelstellingen inzake voedselverspilling promoten of blokkeren. De verspilling van voeding is een oud zeer binnen de EU.
Voedselrevolutie: hoe Noordoostpolder de wereld kan voeden met precisiefermentatie
/in Nieuws/door redactieAl het eiwit dat we nodig hebben om de wereld te voeden kan worden geproduceerd op een oppervlakte kleiner dan Londen, of het ministaatje Andorra. Een voedselrevolutie te mooi om waar te zijn? Niet volgens RePlanet, de groep die bouwt op precisie fermentatie om het voor elkaar te krijgen.
Te weinig controle op reclame voor ongezonde voeding
/in Nieuws/door redactieConsumenten worden in Nederland onvoldoende beschermd tegen de negatieve invloed van reclames voor voedingsmiddelen. Voedselwaakhond Foodwatch presenteert hierover een nieuw rapport