Het laatste nieuws
- Inzameling e-waste groeit snel29 juni 2025 - 09:25
- Hergebruikt plastic lekt chemische stoffen in water27 juni 2025 - 10:19
- Ingrid Robeyns ontvangt Stevinpremie voor onderzoek naar ongelijkheid27 juni 2025 - 09:55
- Somo: auto-industrie niet in crisis, frustreert klimaatbeleid26 juni 2025 - 10:01
- Alles wordt schaars in Nederland, moet nieuwe keuzes maken25 juni 2025 - 09:35
Nu in Inzicht
- Hoe de agro-lobby gezonde landbouw de grond in boort23 juni 2025 - 11:10
- Het leven is te duur, maak de toekomst gratis17 juni 2025 - 10:20
- Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
- De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
- Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38
Zo maak je visvoer van broeikasgas
/in Nieuws/door IPSVisvoer maken uit methaan kan goedkoper dan klassieke visvoeders, is goed voor het klimaat en er hoeven geen kleinere vissoorten of planten voor te sneuvelen.
Wie wint het Gouden Windei voor het meest misleidende product van 2021?
/in Nieuws/door redactieDe drie genomineerden voor de elfde editie van de verkiezing voor het Gouden Windei zijn bekend en er kan vanaf nu worden gestemd.
Veel rozijnen zwaar vervuild met cocktail van bestrijdingsmiddelen
/in Nieuws/door redactieOnderzoek van voedselwaakhond Foodwatch toont echter aan dat rozijnen in toenemende mate zwaar vervuild zijn met bestrijdingsmiddelen — tot wel 30 soorten gif per meting.
vpro tegenlicht: vissen naar de toekomst
/in Nieuws Toekomst/door redactieVPRO Tegenlicht onderzoekt of er een toekomst mogelijk is waarin iedereen tevreden is: genieten van een lekkerbekje én van een gezonde Noordzee?
Derde Urban Greenhouse Challenge over creëren van sociale verandering
/in Nieuws/door redactieMet de Urban Greenhouse Challenge gaat Wageningen University & Research voor de derde keer op zoek naar ideeën voor lokale, stedelijke voedselproductie die steden op een duurzame manier kan voeden.
Hoe schimmels onze gezondheid waarborgen, en die soms ook bedreigen
/in Inzicht/door redactieSchimmels en andere micro-organismen staan steeds meer in de belangstelling van de wetenschap vanwege hun belangrijke rol in veel stofwisselingsprocessen. De bodem zit er vol mee, net als onze darmen. Daar kunnen ze veel goeds doen, maar ook veel schade aanrichten.
Productie van zetmeel uit CO2 kan klimaat- en voedselprobleem helpen oplossen
/in Nieuws/door redactieZetmeel uit co2 kan veel efficiënter worden gemaakt dan in de natuur, met enorme besparing op op landbouwgrond, kunstmest en pesticiden. Dat hebben Chinese onderzoekers ontdekt.
Leonardo DiCaprio investeert in veelbelovend Maastrichts kweekvlees
/in Nieuws/door redactieLeonardo DiCaprio investeert in het Maastrichtse Mosa Meat, dat duurzaam gecultiveerd kweekvlees produceert, ook als diervriendelijk alternatief voor slachtvlees.
Kleine boer heeft te weinig invloed op duurzaam voedselsysteem
/in Nieuws/door redactieOp de voedsel top zal het erover gaan hoe we er voor te zorgen dat iedereen wereldwijd toegang heeft tot goed en voldoende voedsel.
Minder vlees te gevoelig voor overheidscampagne
/in Nieuws/door redactieDoor mismanagement eindigde vleesvermindering in de overheidscampagne Iedereen doet wat in een fiasco. Dat concludeert Wakker Dier.