Het laatste nieuws
- Help de egel, maak je tuin egelvriendelijk14 juli 2025 - 10:08
- Europees Octrooibureau kent patent toe op watermeloen, tegen de wet in12 juli 2025 - 09:23
- Minder fossiel en meer natuur: help de boer naar boerenlandbouw11 juli 2025 - 09:18
- Wat opwarming met ons en met de planeet doet: Frontiers rapport10 juli 2025 - 09:21
- Eredoctoraat Open Universiteit voor klimaatexpert Tim van Hattum8 juli 2025 - 10:26
Nu in Inzicht
- Hoe de agro-lobby gezonde landbouw de grond in boort23 juni 2025 - 11:10
- Het leven is te duur, maak de toekomst gratis17 juni 2025 - 10:20
- Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
- De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
- Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38
De EU verspilt meer voedsel dan het importeert
/in Nieuws/door redactieDe voedselverspilling in de EU is groter dan de invoer ervan. Deze verspilling schaadt de voedselzekerheid in de EU en verhoogt de kosten van levensonderhoud.
Zeewier zit vol vitaminen, maar heeft een imagoprobleem
/in Inzicht/door IPSDoor het hoge gehalte aan vitaminen en mineralen is zeewier een ideale toevoeging aan plantaardige vleesvervangers, maar voor het grote publiek is het eten van zeewier vaak nog een stap te ver.
Minister Schouten LNV censureerde minder vlees-advies in klimaatcampagne
/in Nieuws/door redactieCarola Schouten verbood – in haar rol als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) – het onderwerp vleesvermindering in de klimaatcampagne Iedereen doet wat. Dit blijkt uit overheidsdocumenten in handen van Wakker Dier.
Kunnen verticale boerderijen het voedselprobleem werkelijk oplossen?
/in Inzicht/door redactieZijn verticale boerderijen de oplossing voor het gebrek aan landbouwgrond en water om een groeiende wereldbevolking te blijven voeden? Een uitgebreide reportage met voors en tegens.
Vleesvervangers zijn wel degelijk gezonder
/in Nieuws/door IPSPlantaardige alternatieven voor vlees en zuivel zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid. Dat blijkt uit een samenvatting van 43 verschillende wetenschappelijke studies.
Steeds meer verboden pesticiden in ons eten, in plaats van minder
/in Nieuws/door redactieDe aanwezigheid van verboden zware gifstoffen in levensmiddelen is de afgelopen tien jaar dramatisch toegenomen, in plaats van verminderd. De EU faalt volledig om de eigen regelgeving te handhaven.
Voedingssector maakt werk van mensenrechten in ketens
/in Nieuws/door redactieProfessionals over de hele wereld worden opgeleid tot lokale risicobeoordelingsexperts op het gebied van mensenrechten voor de agrofoodsector.
Ultrabewerkt voedsel verwoest onze gezondheid – en de planeet
/in Inzicht/door redactieZwaar bewerkte voeding – denk aan snoep, chips, snacks en frisdrank – levert een steeds groter aandeel van ons dieet. Dat is niet alleen schadelijk voor onze gezondheid, maar ook voor de planeet.
Ervaringen gezocht: wat zijn de problemen van duurzame voedselproducenten?
/in Nieuws/door redactieTegen welke problemen loopt de duurzame voedselbranche aan? Laat het weten aan het onderzoeksteam van Pointer.
Ook duurder en schaars voedsel door crisis Oekraïne
/in Nieuws/door redactieOplopende spanningen tussen grote wereldwijde voedselleveranciers Rusland en Oekraïne zullen de prijzen verder opdrijven en levering hinderen.