Het laatste nieuws
- Hoe klimaatverandering ook onze hersenen aantast, al voor de geboorte27 maart 2024 - 19:17
- Europese ecocide richtlijn formeel aangenomen26 maart 2024 - 15:03
- Verlies aan biodiversiteit wordt steeds duurder25 maart 2024 - 11:28
- KLM veroordeeld wegens greenwashing22 maart 2024 - 09:48
- Serieus, zonnepanelen uitschakelen als de zon schijnt?22 maart 2024 - 07:55
Nu in Inzicht
- De PVV van Geert Wilders, een bedreiging voor democratie en rechtsstaat?26 maart 2024 - 10:59
- Vis voor kweekzalm eten we beter zelf22 maart 2024 - 09:59
- Radicaal realisme: overleeft duurzaamheid een vijandige wereld?19 maart 2024 - 21:11
- Er dreigt een kernramp in Nederland9 maart 2024 - 14:52
- Waarom heeft Nederland zo weinig biologische landbouw?5 maart 2024 - 19:14
Aankondiging Finalisten ReThink Protein Challenge’2
/in Nieuws/door redactieNa de eerste selectieronde strijden 30 briljante teams in de Protein Challenge om een kans om te schitteren in de Grand Finale op 25 juni.
Hoe eerlijk is een tomaat, wil nieuw onderzoek weten
/in Nieuws/door redactieNiet alleen in de textielketens, maar ook de arbeidsomstandigheden in andere ketens staan mensenrechten onder druk, zoals in de tomatenketen.
Fiets je duurzame maaltijd bij elkaar en help zo de natuur
/in Nieuws/door redactieMet deze fietsroutes kun je een duurzame maaltijd bij elkaar fietsen van lokale producten die bijdragen aan biodiversiteit, boer en teler.
Nieuwe gentechnieken dreigen buiten regelgeving te vallen
/in Nieuws/door IPSNieuwe gentechnieken zouden het voedselsysteem duurzamer kunnen maken, maar vallen buiten de huidige wetgeving wat regulering onmogelijk maakt. Dat is een groot risico, vinden milieuorganisaties.
We mogen de toekomst van ons voedsel niet aan de grote bedrijven overlaten
/in Inzicht/door IPSDe controle over voedselketens dreigt zich te concentreren bij enkele grote bedrijven, met rampzalige gevolgen voor voedselzekerheid, gelijkheid én milieu.
Webinar: De proteïnetransitie laten slagen
/in Overige/door redactieDinsdag 13 april om 13.00 uur, presenteert WUR een nieuw webinar met innovatieve oplossingen om de eiwittransitie te laten slagen.
Generatie Z vraagt om meer alternatieve proteïnes
/in Nieuws/door redactieWelke alternatieve proteïnebron wint, technologie-gedreven leveranciers van ingrediënten zullen de winnaars van de next-gen eiwitten zijn.
Markt voor alternatieve eiwitten groeit enorm
/in Nieuws/door redactieDe markt voor alternatieve eiwitten groeit naar verwachting tegen 2035 naar een waarde van tenminste 245 miljard euro.
Webinar: plantaardige producten maken ‘die werken…’
/in Nieuws/door redactieIn de Webinar Series Future of Food, bespreken WUR-experts en partners van de ReThink Protein Challenge maandelijks de uitdagingen en kansen binnen de eiwittransitie. Op donderdag 25 maart om 14.00 uur zal Unilever haar baanbrekende werk om verbeterde plantaardige producten te maken presenteren. Top Experts Unilever gastsprekers bij Webinar De eerste spreker is René Draaisma. […]
Wetenschappers willen verplichte invoering Nutriscore
/in Nieuws/door redactieDe Europese Commissie moet bewijzen dat ze de strijd tegen ongezonde voeding ernstig neemt en de Nutri-Score in heel Europa verplicht stellen