like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Oneplanetcrowd grootste crowdfundingplatform voor duurzaamheid

Van: op 3 oktober 2013

oneplanetcrowdBinnen een jaar na de lancering, is er via Oneplanetcrowd.nl ruim 9,5 ton gefinancierd voor 17 succesvolle projecten. Het platform is daarmee het grootste en snelst groeiende crowdfundingplatform van Nederland op het gebied van duurzaamheid.

Projecten als Waka Waka en de Powerplane van Ampyx Power vonden afgelopen jaar hun weg naar een grote groep investeerders via Oneplanetcrowd.nl. Waka Waka Power, de telefoonlader en zaklamp op zonne-energie, was bovendien in 2012 één van de meest spraakmakende crowdfundingcampagnes van Nederland. Naast bedrijven crowdfunden ook ideële organisaties op het platform. Het Eco-drone project van WNF en het Bijenpaleis in het Westerpark zijn hier prominente voorbeelden van.

Investeren met impact
De projecten hebben allen gemeen dat ze een significante, positieve impact hebben op milieu en maatschappij. Met het flexibele financieringsmodel kunnen investeerders bovendien profiteren van verschillende tegenprestaties, zoals een aantrekkelijke rente op een lening, of een korting op een nieuw product.

Grote behoefte aan duurzame crowdfunding
Oneplanetcrowd verwacht een sterke groei in duurzame crowdfunding voor 2014. Consumenten willen naast financieel rendement, ook bijdragen aan een duurzamere wereld en kiezen daarbij voor het project dat hen het meest aanspreekt.

Achtergestelde converteerbare lening
Sinds kort wordt er een nieuw financieringsinstrument aangeboden op het platform: de achtergestelde converteerbare lening. Hierbij stapt de crowd in met een lening, om later te kunnen converteren naar aandelen. Dit gebeurt wanneer er een professionele investeerder instapt en de crowd kan meeliften op een eerlijke marktwaardering. De Powerplane van Ampyx Power, een zweefvliegtuig dat energie op kan wekken, was het eerste project waarbij dit instrument succesvol werd ingezet. In totaal werd er meer dan 3 ton opgehaald met converteerbare leningen.


10 oktober – Jubileum op Dag van de Duurzaamheid
Oneplanetcrowd viert haar 1-jarig jubileum op de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens het Festival of Cools, presenteert actrice Victoria Koblenko nieuwe crowdfundingcampagnes. Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden via facebook.com/oneplanetcrowd of via oneplanetcrowd.nl/jubileum.

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws