like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Ook verhuizen kan duurzaam en verantwoord

Van: op 14 december 2016

verhuizenDuurzaamheid kun je in alle situaties toepassen. Ook wanneer je gaat verhuizen. Maar hoe kun je dan precies duurzaam en verantwoord verhuizen? En is dat dan duurder, of kun er zelfs nog mee besparen? Je leest het in dit artikel.

 

Het begint met dozen

Bij het verhuizen kun je natuurlijk niet zonder: kartonnen dozen. Wanneer je klaar bent met verhuizen, is het natuurlijk niet nodig om een kartonnen doos weg te gooien. Je kunt ze voor vele andere doeleinden gebruiken. Gebruik de kartonnen dozen bijvoorbeeld om te hergebruiken als bewaardoos. En heb je er geen herbestemming voor? Geef ze aan de kringloop, of koop ze niet, maar huur ze. Kijk ook eens naar kunststof verhuisdozen; die gaan nog langer mee.

Heb je dozen die niet helemaal vol komen? Gebruik dan geen vulmiddelen, maar vul ze op met hand- en theedoeken. En heb je spullen die je eigenlijk niet meer gebruikt? Die hoef je niet mee te slepen. Geef ze een tweede leven via de kringloop.

 

Verhuisbedrijf of zelf verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen, kun je er voor kiezen om zelf te verhuizen of om een verhuisbedrijf in te schakelen. Wanneer je dat laatste, is het van belang om een bedrijf te kiezen dat ook duurzaamheid als uitgangspunt heeft. Door gebruik te maken van elektrische verhuiswagens bij voorbeeld. Vooral in de Randstad kun je deze bedrijven vinden. Het is belangrijk om op te letten of een verhuisbedrijf beschikt over een ISO 14001 keurmerk. Deze bedrijven worden namelijk gecontroleerd op milieumanagement en gaan derhalve zorgvuldiger met het milieu om. Niet in jouw buurt of wil je toch liever zelf verhuizen? Dan kun je altijd nog een elektrisch busje huren.

Als je klaar bent en kan gaan schoonmaken: dat kan natuurlijk ook met biologische en duurzame producten.

Meer artikelen uit de categorie: Overige

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws