like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Ruik het verschil van natuurlijk parfum

Van: op 14 december 2016

ruik het verschilSommige mensen dragen alleen Chanel N°5 in bed. Anderen zouden nog liever hun favoriete parfum meenemen naar een onbewoond eiland dan hun lekkerste spijkerbroek. Parfums zijn verankerd in de modewereld, ze worden gebruikt om persoonlijkheden te onderstrepen. Wie ben je, wat wil je uitstralen en waar sta je voor?

Helaas  staan al die muskmannen en vanillevrouwen onbewust en onbedoeld voor een vervuilende sector. De meeste mensen dragen namelijk synthetische parfum van vervuilende aardolie. In een wereld waarin zowel trendsetters als fashionable volgers duurzaam willen zijn, is een nieuwe parfumlijn die gelukkig het verschil maakt!

 

Vervuiling is geen feest

Broer en zus Boye en Noëlle maken 100% handgemaakte plantaardige parfum op basis van reststromen. Hun parfums zijn daarnaast vrij van vervuilende aardolie, synthetische geurstoffen, ftalaten en kunstmatige conserveermiddelen. Daarmee bieden ze een alternatief voor de huidige onverantwoorde parfumindustrie. Deze kerst lanceren ze een limited edition van hun eerste parfum VERSCHIL - EAU D'ORANGE.

 

Wie ruikt er tijdens kerst naar VERSCHIL?

Warme persoonlijkheden die onder alle omstandigheden fris denken en energiek blijven. Noëlle: “Het is een parfum dat zowel klassiek als sexy ruikt en de hele dag bij je blijft. Gemaakt van biologische sinaasappelschillen die normaal worden weggegooid. Het parfum opent met vurige citrus en ligt op een basis van kruidige en houtige geuroliën. Verantwoord is nog nooit zo verleidelijk geweest! En ja, het is voor hem en haar.”

 

Van jeugdherinnering naar verschil

Als broer en zus waren ze altijd al gefascineerd door geur. Toen ze jong waren speelden ze met een sinaasappelschil bij een kaars en door de schil uit te drukken maakten ze vlammetjes. Ze ontdekten op die manier dat er heel veel geurolie in sinaasappelschillen zit. Vanuit deze herinnering zijn ze begonnen met het ontwerpen van hun eerste parfum.

 

Van waste tot plantaardig parfum

RUIK gebruikt alleen snel herwinbare en eerlijk geproduceerde ingrediënten zoals snelgroeiende planten en houtsoorten. “De natuur biedt de meest fantastische, herwinbare geurstoffen. Waarom zou je die namaken? En helemaal in december als we het leven vieren, dan vinden wij het raar om zoveel vervuiling over de toonbank te zien gaan. De wereld raakt op en uitgeput als iedereen zo doorgaat.”Consument enthousiast

Het is allemaal erg snel gegaan voor het duo. In de zomer bedachten ze VERSCHIL en besloten ze een crowdfundactie te starten om te kijken of er animo voor was. Boye vertelt enthousiast:

“Na drie weken stond de teller al op 100% en ontdekten we dat er heel veel mensen zijn die net als ons verschil willen maken! In oktober deden we de eerste pakketjes op de post. We stonden in de finale van de ASN Wereldprijs én staan deze maand op de cover van GezondNU. Ondertussen runnen we onze webshop en produceren we de speciale limited kersteditie van VERSCHIL – EAU D’ORANGE!

Noëlle sluit hoopvol af: “Onze droom is om uiteindelijk een lijn te ontwikkelen die met verschillende reststromen laat zien hoe fantastisch de ingrediënten ruiken die we normaal weggooien. Hét alternatief bieden voor mensen die het verschil willen ervaren!”

 

Hét verantwoorde kerstcadeau van 2016

Geef jezelf of een ander deze Limited Edition van VERSCHIL – EAU D’ORANGE cadeau! Speciaal voor deze kerst hebben Boye en Noëlle een batch gemaakt van 500 stuks. OP=OP! Alle geuren zijn exclusief via de webshop verkrijgbaar.

 

Dit artikel is onderdeel van de publiciteitsprijs die Duurzaamnieuws.nl gaf aan enkele genomineerden van de ASN Wereldprijs, als extra ruggensteuntje voor veelbelovende duurzame initiatieven.

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws