like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Op 5 april wordt een heel dorp omgebouwd tot congreslocatie

Van: op 31 maart 2016

Op 5 april (a.s. dinsdag) vindt in Almen hét schone technologie evenement Cleantech Tomorrow plaats, met als thema Circulaire Economie. Heel het dorpje Almen wordt omgetoverd tot congrescentrum. Elke denkbare ruimte wordt gebruikt voor de werksessies die 's middags worden gehouden. Tot de supermarkt aan toe. Heel Almen ademt Cleantech Tomorrow!

De dag staat bol van inspiratie, maar geeft ook handvatten om in actie te komen. En omdat we geen minuut te verliezen hebben, beginnen we 's morgens vroeg met ontbijtexcursies naar één van de circulaire bedrijven in de Cleantech Regio. 's Middags kan inspiratie worden opgedaan tijdens één van de vele werksessies die worden gegeven. De namiddag staat in het teken van het Manifest van Almen, en de dag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Kortom: een dag die u niet mag missen.

Inspirerende sprekers

Helga van Leur

Dagvoorzitter Helga van Leur leidt het publiek die dag door het inspirerende programma, met o.a. (inter)nationale topsprekers zoals Jan Jonker, Harry Lehman en Jan Terlouw.

 

Jan Jonker

Professor Jonker is een bevlogen spreker met een innovatieve visie op duurzaam ondernemen. Het verbinden van strategie, nieuwe business modellen en transitie staan voor hem centraal. "Wat mij drijft om zo intensief bezig te zijn met duurzaamheid? Passie! Natuurlijk heb ik maar een bescheiden invloed op de wereld. Maar de invloed díe ik heb zal ik voor de volle 100% gebruiken". Jonker doet al jarenlang onderzoek naar circulaire economie, iets dat steeds meer aandacht krijgt. "Je doet iets, verwacht iets, je hoopt iets... en daar komt nu achteraf een patroon uit. Dat is mooi om te zien".

 

Harry Lehmann

Als divisiehoofd 'Environmental Planning and Sustainable Strategies' van het Umwelt Bundesamt en Executive chairman van de 'World Renewable Energy Council' gaf hij leiding aan de wijze waarop duurzaamheid naar een hoger niveau is getild. Met het duurzaam inzetten en hergebruiken van grondstoffen bijvoorbeeld. Hij is de architect van de Energiewende in Duitsland en de Duitse Grondstoffenpolitiek. Een inspiratiebron voor het daadwerkelijk realiseren van een circulaire economie. "Ik zie het optimistisch in. De wereld komt in beweging. Hergebruik van grondstoffen wordt de nieuwe norm," aldus Lehmann.

 

Jan Terlouw

"Wat is uw antwoord als uw kleinkind vraagt wat u hebt gedaan om de klimaatverandering tegen te houden?" Een legitieme vraag van niemand minder dan schrijver, wis- en natuurkundige en politicus J.C. Terlouw. Hij pleit al jaren voor een economisch model met een lagere CO2 uitstoot. "Gelukkig zijn er heel veel mensen die werkelijk iets willen veranderen. De technische mogelijkheden zijn aanwezig, de economische rapporten wijzen op renderende uitzichten, het is slechts de mens die aan zet is. Het is buitengewoon noodzakelijk en absoluut mogelijk om het verschil te maken. Want u weet dat het belang groot is, u kunt er niet voor weglopen", aldus Terlouw.

 

Manifest van Almen

Een circulaire economie krijgen we alleen als we allemaal de schouders eronder zetten. Dat begint met het bedenken wat u in uw bedrijf, uw wijk, uw gemeente kunt doen. Onze huidige generatie staat voor de uitdaging onze producten zo te produceren dat de restproducten weer herbruikbare grondstoffen zijn. Denk aan het optimaliseren van materiaalstromen, retourstromen, hergebruik van afval (zero waste), efficiënter energieverbruik en zelf opwekken van energie. Als wij gedeelde belangen kunnen koppelen, kunnen we flinke stappen zetten. Met het Manifest verklaart iedereen die tekent zich actief in te zetten voor een circulaire economie, én voor onze kleinkinderen. Wilt u meedoen? Bijdragen? Teken dan op 5 april mee met het Manifest van Almen!

Meld u kosteloos aan

Of u nu komt voor de inspiratie, voor de werksessies, het gratis (!) boek dat professor Jonker beschikbaar heeft gesteld óf het uitstekende netwerk, we zien u graag op 5 april.

Deelname aan het event is kosteloos, maar meld u van tevoren wel even aan. Dat kan heel simpel via de website: www.cleantechtomorrow.nl.

Bij het aanmelden kunt u aangeven of u aan één van de ontbijtsessies wilt aanschuiven. Op de dag zelf kunt u uw keuze voor de themasessies maken.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Overige

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!