like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Oude apparaten en spaarlampen leveren lokale goede doelen €25.000,- op

Van: op 10 januari 2017

wecycleInwoners uit de 325 gemeenten die samenwerken met Wecycle, konden voor een lokaal goed doel punten scoren door afgedankte elektrische apparaten of lampen (e-waste) in te leveren bij de gemeentelijke milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen ieder een sponsorcheque van €1.000,- voor een lokaal goed doel. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. 

 

Lokaal goed doel supporten met e-waste

Inwoners konden punten scoren voor het lokale goede doel door in 325 gemeenten e-waste in te leveren op hun milieustraat. Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: “Het doel van onze actie is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid. Door de actie te koppelen aan een lokaal goed doel, brengen we de sociale en circulaire economie samen.” De eindstand van alle deelnemende gemeenten staat op: wecycle.nl/inleveren.

 

Nieuwe ronde

Daags na Koningsdag start een nieuwe ronde van de inzamelactie. Alle partnergemeenten van Wecycle kunnen t/m 14 april hun eigen lokaal goed doel opgeven. Mocht een gemeente geen keuze maken, dan maakt de lokale Sinterklaasintocht kans op de sponsorcheque.

 

Optimaal recyclen

Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws