like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Panasonic introduceert lineaire prestatiegarantie voor HIT® fotovoltaïsche modules

Van: op 30 mei 2018

panasonic

Panasonic biedt vanaf 1 juni 2018 een lineaire prestatiegarantie van 25 jaar voor alle nieuwe modellen in de HIT®-modulegroep. De verbeterde prestatievoorwaarden waren al van toepassing op de zwarte module HIT® Kuro, die begin dit jaar in Europa werd aangekondigd. Daar komen nu de modules met 330, 325, 295 en 245 watt nominaal vermogen bij.

Door de nieuwe lineaire prestatiegarantie krijgen klanten nog meer zekerheid over hun investering, omdat per jaar binnen de garantieperiode van 25 jaar is vastgelegd welke minimumprestaties hun systeem moet bieden.

 

Garantie op vermogen

Onder de nieuwe voorwaarden wordt voor de genoemde modules gegarandeerd dat ze het eerste jaar minimaal 97 procent van de opgegeven nominale opbrengst leveren. Vanaf het tweede jaar mag het vermogen hooguit 0,45 procent per jaar afnemen. Dat betekent dat Panasonic in het 25e jaar na aankoop nog 86,2 procent van de initieel opgegeven nominale opbrengst garandeert. “Iedereen die tot een langetermijn-investering besluit door een fotovoltaïsch systeem aan te schaffen, wenst daarbij de grootst mogelijke zekerheid”, stelt Daniel Roca, senior manager Eco Solututions Europe. “Met een lineaire prestatiegarantie en productgarantie van 25 jaar bieden we onze klanten die zekerheid”

 

Zeer laag uitvalpercentage

Panasonic biedt de nieuwe garantievoorwaarden mede op basis van de bewezen kwaliteit die wordt geleverd. Dankzij de hoge productiestandaard en kwaliteitscontrole bij Panasonic is het uitvalpercentage bij de fotovoltaïsche HIT®-modules namelijk extreem laag. In januari 2018 is bij slechts 0,004 procent van de ongeveer 4 miljoen in Europa verkochte modules een beroep op garantie gedaan. De interne kwaliteitstests die Panasonic in aanvulling op verplichte externe keuringen verricht, behoren tot de meest veeleisende in de industrie. Ze dragen bij aan veilig en betrouwbaar gebruik van de modules.

 

Modellen

De lineaire prestatiegarantie is vanaf 1 juni 2018 van toepassing op de modellen  VBHN330/325SJ47, VBHN330/325SJ53, VBHN245SJ25 en VBHN295SJ40, en de zwarte module VBHN325/320KJ01. Hij is niet van toepassing op de Panasonic HIT®-modules met 240 en 285 watt en op oudere series. Bij toepassing van de lineaire prestatiegarantie wordt het garantiedocument gevolgd. De reguliere productgarantie kan gratis van 15 naar 25 jaar worden verlengd, door de betreffende producten te registreren op www.eu-solar.panasonic.net.

Lees meer informatie op https://eu-solar.panasonic.net.

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws