like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Praktische tips voor energiebesparing op het horeca terras

Van: op 2 april 2019

terrasmeubilair terrasverwarming

Het verwarmen van een terras kan al snel in de papieren lopen, om nog maar over de CO2-uitstoot te zwijgen. Volgens Homint, leverancier van terrasmeubilair voor de horeca, kan dat anders. Met vier praktische tips helpen zij ondernemers om energie te besparen op het terras. 

Terrasverwarming met bewegingssensor

Terrasverwarming is onmisbaar op Nederlandse terrassen. Zodra het ’s avonds afkoelt of het overdag eigenlijk nog iets te koud is, schieten de terrasheaters als paddenstoelen uit de grond. Terrasverwarming zorgt voor een aangename temperatuur op het terras. Niet alleen fijn voor de gast, ook voor de ondernemer. De gasten blijven namelijk langer zitten en besteden hierdoor vaak meer. Wat veel ondernemers zich niet realiseren, is dat terrasheaters de grootste energieverbruikers op het terras zijn en vaak onnodig lang aanstaan. Een terrasheater warmt binnen enkele seconden op maar houdt de lucht niet continu warm. Alleen de gasten binnen de stralingsbundel vangen de warmte op. Nog te vaak blijven terrasheaters aanstaan terwijl het terras leeg is. Dit is heel eenvoudig te voorkomen door een terrasheater met bewegingssensor te kiezen. De verwarmers komen dan alleen in actie als het echt nodig is en verbruiken niet onnodig veel energie. 

Fairphone 3_Staring lady

Verwarmde terraskussens 

Innovatie op het horeca terras: verwarmde terraskussens. Deze unieke kussens zorgen ervoor dat gasten niet alleen comfortabel maar ook warm zitten. Gasten worden direct verwarmd waardoor er geen warmte verloren gaat aan de buitenlucht. Bovendien gaan de kussens pas aan zodra gasten gaan zitten. Deze innovatieve verwarmde terraskussen kunnen terras heaters of elektrische warmtestralers volledig vervangen. Hiermee wordt niet alleen bespaard op het energieverbruik, het scheelt ook aanzienlijk in de energiekosten. Een terras met 30 zitplaatsen en drie elektrische heaters kan jaarlijks €1.240 besparen door over te stappen op verwarmde terraskussens. Tel uit uw winst!

Kies voor led-verlichting 

Het terras is hét visitekaartje voor iedere horeca ondernemer. Die wordt dus goed in de spotlights gezet. Om te laten zien dat ondernemers open zijn, laten zij het licht op het terras vaak de hele dag door branden. Zij hopen zo de aandacht van de gast te trekken. Hiermee wordt veel energie verbruikt. Een energiebesparende oplossing is om over te stappen op led-verlichting. Het energieverbruik wordt zo aanmerkelijk lager. Bovendien valt de smalle bundel van led-verlichting eerder op. Hiermee wordt een win-win situatie gecreëerd. 

Warmte en sfeer

Plaids, warme bondjes, terrashaarden en knapperende vuurkorven zorgen niet alleen voor instant sfeer, ze houden gasten ook goed warm zonder energie te verbruiken. Bovendien krijgt het hele terras een uitnodigende uitstraling dankzij de gezellige sfeer. Vuur doet het altijd goed op het terras. Naast vuurkorven, mogen er flink wat kaarsen uit de kast getrokken worden. Ook deze geven namelijk warmte af en werken sfeer verhogend. Zo sla je als ondernemers twee vliegen in één klap: een warm én gezellig terras.
 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws