like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Rockefellers zien olie niet meer zitten

Van: op 25 september 2014

olie booreilandSamen met de fondsen van rijke vrienden en honderden andere investeerders gaat de steenrijke Amerikaanse oliefamilie Rockefeller haar geld investeren in hernieuwbare energie, en terugtrekken uit fossiel.

De Rockefellers willen een helder signaal geven ter gelegenheid van de VN-klimaattop in New York. Volgens een woordvoerder stemt de beslissing overeen met wat de overleden oliemagnaat John Davison Rockefeller zou hebben gewild.

John D. Rockefeller was de belangrijkste pionier van de Amerikaanse olie-industrie. Hij verdiende in de negentiende eeuw miljarden met zijn bedrijf Standard Oil en bouwde vrijwel een monopolie op en hij gold als de rijkste man ter wereld. Rockefeller overleed in 1937. In 2001 werd zijn bezit op 200 miljard dollar geschat. Het filantropische fonds van de Rockefellers is in 1940 opgericht door de zonen van John Davison Rockefeller.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws