like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Rotterdammers willen sluiting kolencentrales

Van: op 6 februari 2017

kolencentrale rotterdamDinsdagavond debatteert de Tweede Kamer over vervroegde sluiting van de kolencentrales. Een groep Rotterdammers gaat daarom dinsdag naar Den Haag om de politici duidelijk te maken dat de kolencentrales op de Maasvlakte voor 2020 dicht moeten. Voor aanvang van het debat zullen zij spreken met Kamerleden.

Vatan Huzeir van het Rotterdams Klimaat Initiatief: “We gaan naar Den Haag zodat Kamerleden doorhebben dat Rotterdammers geen kolencentrales meer willen. Deze kolencentrales zijn immers de grootste klimaatvervuilers en staan verduurzaming van de energievoorziening in de weg. De centrales zijn gebouwd met de belofte van CO2-afvang en opslag, wat een valse belofte is gebleken. Als Rotterdammers zitten we met de luchtverontreiniging en dreigen we te blijven hangen in de fossiele economie. We moeten nu stoppen met investeren in het verleden en ons richten op de toekomst.”

Ook de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wil dat de kolencentrales vervroegd dicht gaan. In oktober kondigde hij tijdens de Nationale Klimaattop aan dat binnen acht jaar alle kolencentrales gesloten moeten zijn. De Rotterdamse gemeenteraad drong eerder al aan op zo spoedige mogelijke sluiting. Maar uiteindelijk gaat de landelijke politiek hierover. Voor dinsdag lijkt zich een Kamermeerderheid af te tekenen voor snelle sluiting, tegen de wil van minister Kamp in. Het Rotterdams Klimaat Initiatief verwacht dat de komst van een groep Rotterdammers het debat nog meer op scherp zet.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: maex, Nieuws, Rotterdam, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. bennie oude lansink schreef:

    ja dat is met bepaalde apparatuur meetbaar als de wind richting Rotterdam gaat en sommige mensen hebben er last van zoals mensen met benauwdheid klachten kunnen er dan meer last van hebben.

  2. Mathieu Paardekooper schreef:

    Zijn diezelfde Rotterdammers ook bereid de exploitanten schadeloos te stellen? Als je tijdens het spel de regels wil veranderen kan dat volgens mij alleen maar als je dan ook de consequentie’s aanvaard. Vind het wel een gotspe dat Vatan Huzeir ook nog weet te melden dat de rotterdammers met de luchtverontreiniging zitten … Yeah right! Denk je dat dat nog meetbaar is tussen wat daar verder wordt uitgestoten?

  3. bennie oude lansink schreef:

    gewoon sluiten die kolencentrales op naar schone energie hadden ze jaren geleden moeten bekijken dat zonne- en wind energie in opmars is en ik verwacht dat het heel hard gaat. zelf een partij zonnepanelen en rest Nederlandse windmolenstroom. en al vier jaar geen gas meer.