like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Start bouw Zonnepark Zeijen op afgesloten vuilnisstortplaats

Van: op 26 september 2017

zonnepark zijenOp een gesloten vuilnisstortplaats nabij het dorp Zeijen (gemeente Assen) worden 2.200 zonnepanelen geplaatst. Dit zonnepark heeft een vermogen van zo’n 600 kW, waarmee ongeveer 200 huishoudens van zonnestroom kunnen worden voorzien. Energieleverancier Vrijopnaam is een van de initiatiefnemers en plaatst overal in Nederland zonneparken.

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam, “Wij geloven in kleine tot middelgrote zonneparken die passen in het bestaande landschap. Het zonnepark in Zeijen is een uitermate geschikte locatie. Het terrein is een voormalige vuilstortplaats, die wordt omgeven door bomen. De vuilstortplaats is gebruikt voor sloop- en puinafval en vervolgens afgedekt met folie en zand. Er groeit nu gras, het terrein is ongeschikt voor andere doeleinden.”

De eerste 60 participerende inwoners uit de gemeente Assen krijgen jaarlijks 500 kWh zonnestroom gratis. Dit is de verwachte stroomproductie van twee zonnepanelen in het park. Vrijopnaam vindt het belangrijk dat omwonenden financieel mee profiteren van een zonnepark in hun buurt.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Drenthe, Nieuws