like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Stil en schoon door de Alpen op een elektrische motorfiets

Van: op 17 juli 2014

op elektrische motor door de alpenZero Motorcycles en Edelweiss Bike Travel uit Oostenrijk, ’s werelds grootste organisatie gespecialiseerd in motortochten onder begeleiding, organiseren emissievrije Alpine-tochten op de elektrische high-performance motorfietsen van Zero.  Edelweiss Bike Travel heeft daartoe een vloot van zes Zero-modellen aangeschaft: voor de tochten zijn vier Zero’s S ZF11.4en twee Zero’s DS ZF11.4beschikbaar. Alle Zero’s zijn voorzien van de 2,8 kWh Power Tank voor een maximale actieradius, waarmee de totale batterijcapaciteit per motorfiets op 14,2 kWh komt. Daarmee zijn dagelijkse tochten van 200 kilometer en meer eenvoudig haalbaar, zelfs in de Alpen.

De reisspecialist biedt tochten van een week aan, met het hoofdkantoor in Mieming (Oostenrijk) als startlocatie. Op basis van in totaal zo’n 1.000 kilometer en dagtochten van 200 kilometer op geasfalteerde wegen glijden de beroemdste bergpassen geruisloos onder de wielen door: de Stelvio, Timmelsjoch, de Silvretta High Alpine Road, Reschensee, Hahntennjoch, Kühtai, de Gavia pas, de Dolomieten en de Mendel pas. Deelnemers verblijven in knusse kleine hotels met een regionale flair. De eerst tocht die eind juli op het programma staat is al volledig volgeboekt. De overige beschikbare data voor dit en volgend jaar zijn beschikbaar op www.edelweissbike.com/alpine-backroads, waar ook meer informatie over de tochten wordt gegeven.

Fairphone 3_Staring lady

Met deze samenwerking vervullen Zero Motorcycles en Edelweiss een pioniersrol op het gebied van geruisloze emissievrije motortochten in natuurrijke gebieden als de Alpen. Daarmee zorgen ze voor een onvergetelijke ervaring, door volledig in stilte vloeiend door de Alpen te toeren om zo de mooiste gebieden in dit deel van de wereld te kunnen ontdekken. Bovendien biedt de tocht geïnteresseerde motorrijders een realistisch beeld van de indrukwekkende en fascinerende rijervaring die de elektrisch aangedreven motorfietsen van Zero bieden.

Kijk hier voor meer informatie

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Reacties: (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Windfietser schreef:

    Het artikel komt regelrecht uit een eenzijdige ronkende Toeristenfolder en zou slechts als advertentie geplaatst behoren te worden. Bij een nieuwe ontwikkeling beperkt een redactie zich tot het feit van een nieuwtje.
    Het blijft merkwaardig dat de toeristenindustrie o.a. in combinatie met de auto-/motorbranche er telkens in slaagt kritiekloos redactionele kolommen binnen te dringen.
    Fietsen geeft echt minimale emissies, is veel gezonder en brengt nauwelijks anderen in gevaar. Door heel Europa zijn van huis uit interessante fietsroutes beschreven door prachtige gebieden om zelf in eigen tempo op ontdekking te gaan. Zelden ontmoeten deze redactionele interesse. Zie o.a. europafietsers.nl (niet commercieel)

  2. tjara schreef:

    Nieuwe niche…emissievrij… Hoeveel Is er de Europese luchten? Of Chinese? ingeslingerd om die motor uberhaupt te produceren…??? Prachtige ontwikkelingen… Hup, nu iedereen in de auto of het vliegtuig naar Oostenrijk om te geruisloos, met schoon geweten te gaan toeren op zo’n emissievrij..(..).schoon…( ).. Ach jà, opladen gebeurt door stroom opgewekt door…??