bongo zonnepanelen

Tegenwoordig is er geen ontkomen meer aan. Wanneer u een nieuwbouwwijk inloopt, is er bijna geen huis meer dat geen zonnepanelen op het dak heeft. Ze lijken de ideale oplossing voor het genereren van energie voor uw huis.

Het is een investering, maar daarna heeft u nauwelijks nog kosten aan energieverbruik, waardoor u de investering meestal tussen de 4 en de 8 jaar weer terugverdient. Klinkt als een goede deal toch? Maar is zo’n investering wel gunstig voor u? 

Levensduur van een zonnestroominstallatie

De levensduur van een zonnepaneel is gemiddeld 25 jaar. In gedachten houdende dat u uw investering binnen 4 tot 8 jaar terug heeft verdiend, maakt u de resterende 17 jaar gebruik van gratis stroom. Indien u meer energie opwekt dan dat u verbruikt, kunt u deze energie verkopen aan een energiebedrijf. Dat betekent in sommige gevallen zelfs dat u geld ontvangt voor het hebben van een zonnestroominstallatie. Daarbij zijn de afgelopen tien jaar de kosten van zonnepanelen met 10% gedaald en deze daling lijkt zich door te zetten. Als u daarbij optelt dat uw huis stijgt in waarde wanneer u deze wilt verkopen met een zonnestroominstallatie, zijn dat zeer gunstige cijfers voor u!

BTW-teruggave

Wist u dat u zelfs BTW kan terugvragen over de aanschaf van een zonnestroom installatie? Dit is 21% van de aanschafwaarde en kan al oplopen tot €1.000,-. Heeft u geen zin om dit te regelen met de belastingdienst? Heel begrijpelijk! Wij nemen dit graag voor u uit handen door onze samenwerking met ‘De Centrale BTW Teruggave’. 

Is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen of vindt u het toch een te dure investering? Het is tegenwoordig ook mogelijk om zonnepanelen te huren . U kunt zelfs één of meerdere zonnepanelen kopen of huren in een zonnepark. Dit zijn grote parken volgebouwd met zonnepanelen. Door het schaalvoordeel van een zonnepark, is het al interessant om zelfs maar één paneel hiervan te kopen of te huren.

De voordelen op een rijtje:

  • Bezuiniging op energierekening voor minstens 25 jaar;
  • U krijgt 21% Btw terug van de overheid bij aanschaf;
  • Gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar;
  • De waarde van uw woning zal stijgen;
  • Kans op snellere verkoop van uw woning;
  • U draagt bij aan een beter milieu;
  • U bent niet afhankelijk van fossiele brandstoffen en prijsschommelingen die vaak voorkomen.

Bent u geïnteresseerd in het kopen of huren van zonnepanelen ? Neem een kijkje op of vraag direct een geheel vrijblijvende offerte aan via onze dakscan!.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws