Plantaardige kaas is een jong product in een groeiende markt. Het potentieel is enorm. Maar hoe wordt vegan kaas gemaakt en wat is het toekomstperspectief? En nog belangrijker, is de productie van veganistische kaas zo duurzaam als we geneigd zijn te denken?
Wageningen University and Research organiseert als onderdeel van de ReThink Protein Challenge’2, een speciaal webinar over dit onderwerp.
Those Vegan Cowboys
Those Vegan Cowboys ontwikkelen nieuwe veganistische voedingsmiddelen die qua smaak, structuur, nutritionele eigenschappen en waarden niet te onderscheiden zijn van melk, kaas, yoghurt en boter.
Ze zetten de volgende stap in de zuivelproductie door hun krachten te bundelen om een nieuwe plantaardige kaas te maken. In deze webinar zie je dat de productie van veganistische zuivelalternatieven duurzaam is, met een significante reductie van water-, land- en CO2-uitstoot van minstens 5 keer lager in vergelijking met koemelk. Verder streven Those Vegan Cowboys naar gezonde producten met minder verzadigde vetten die geschikt zijn voor mensen met lactose-intolerantie.
De sprekers:
Niko Koffeman; oprichter en Chief Marketing Officer van Those Vegan Cowboys.
Will van den Tweel; (alumni Wageningen University) is een ervaren ondernemer en projectdirecteur van Those Vegan Cowboys.
Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met het Universiteitsfonds Wageningen (UFW). UFW investeert in het versterken van de contacten tussen WUR en haar alumni, bedrijven en relevante maatschappelijke organisaties. Zo dragen ze bij aan de relevantie en kwaliteit van het domein van WUR: gezonde voeding & leefomgeving.
Woensdag 12 mei 13.00 – 14.00 uur (CET)