like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

7 manieren om creatief te zijn met afval

Van: op 24 juli 2016

Ben je onder de indruk van een Nederlandse Plastic Madonna op het strand in Rio ? Of ben je dat misschien nog niet? In beide gevallen zou je eens kunnen kijken naar wat er zoal nog meer gemaakt wordt van plastic en ander afval in de rest van de wereld. De voorbeelden variëren van aandoenlijk tot opzienbarend tot indrukwekkend.

In Las Cruces, New Mexico, bouwde kunstenaar Olin Calk de 'Roadrunner' van metaal-afval uit de omgeving:

BES LED

wasteart3

 

In 2015 liet een fabrikant van zonnebrillen deze zwaardvis maken van plastic afval, in het kader van een actie om plastic afval te voorkomen.

wasteart4

 

Dat vissen populair zijn als object laten deze exemplaren zien, die we vonden via de website van de Accademia Italiana, met nog veel meer leuke en mooie voorbeelden.

wasteart2

 

Knutselen

Een lijst van ideeën die vooral kan helpen om vakantieverveling op regenachtige dagen te doorbreken (en Pokémon van het scherm af te houden;) vind je in de knutselhoek van Buzzfeed of op Recyclado Creativo - met Google translator kom je er wel uit als je geen Spaans leest.

Uit de oude doos: lampekap van plastic lepeltjes, inclusief visuele handleiding:

wasteart1

 

Wasted Ashore

De meest indrukwekkende collectie van afvaldieren creëerde de Amerikaanse kunstenares Angela Haseltine Pozzi. Haar project mondde uit in de organisatie wastedashore.org, die zich actief inzet om het publiek bewust te maken van de vervuiling van de oceanen en daar kunst voor inzet. Ze organiseert exposities door de hele USA. Wie helpt om haar naar Nederland te halen?

wasteart6

 

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Reacties: (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Tjara schreef:

    Leuk…nou ja…die lamp. Zo jammer dat juist voor dat soort projectjes juist zakken vol met lepeltjes aangeschaft worden…. Los van de kunst…is de echte kunst/uitdaging om zoveel mogelijk te vermijden plastic, of iets in plastic, aan te schaffen. Spullen aan te schaffen als we ze echt echt nodig hebben, dus stoppen met steeds nieuwe mode/trends te willen volgen. Fabrikanten/winkeliers er op aan te spreken producten zo te maken dat ze te repareren zijn. Duurzaam willen leven lijkt me ook steeds vaker een kwestie van ZelfBewustZijn.Dan heb je niet de nieuwste gadget, auto, jurk of vakantiebestemming meer nodig om je ‘iets’ te voelen…

  2. imlos schreef:

    Creatief,mooi en leuk allemaal tenzij er weer lijmsoorten aan te pas komen die afval toevoegen.