• Service
  • Over ons
  • Vacatures
    • Vacatures via Greenjobs.nl
    • Vacatures via Duurzame Vacaturebank
  • Contact
  • Ledeninfo
Duurzaamnieuws
  • Home
  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Klimaat
  • Voor de Toekomst
  • Economie
  • Boeken
  • Kantelpunten
  • Auteurs
    • Peter van Vliet
    • Jac Nijssen
    • Han Blok
    • Jan Torringa
    • Huib Stam
    • Gastauteurs
  • Zoek
  • Menu Menu

Startup Challenge helpt om duurzaam voedsel te ontwikkelen

25 september 2022|doorredactie|induurzaam ondernemen, voeding

brave new food startup challenge
Brave New Food, het platform voor voedselinnovatie, zet een nieuwe stap in de zoektocht naar meer gezonde en duurzame voedselproducten. Met de Startup Challenge 2022 daagt het food netwerk zowel innovatieve startups als gevestigde voedselbedrijven uit om samen te werken aan nieuwe oplossingen voor de urgente uitdagingen waar ons voedselsysteem voor staat: te veel uitstoot, te veel afval en ongezonde eetgewoonten.

De toekomst van ons voedsel

Als de wereldbevolking in 2030 richting de 8 miljard gaat, wat eten wij dan? Waar komt dit voedsel vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Deze vragen staan centraal in de Startup Challenge. De thema’s lopen van alternatieve eiwitten tot het beperken van voedselverspilling, nieuwe duurzame verpakkingen en gezondere voedsel oplossingen. Daarnaast is er een wildcard-categorie voor alle innovatieve oplossingen die niet passen binnen een van deze thema’s.

Versnellen van innovatie en vooruitgang

Met een internationaal netwerk van meer dan 35 voedselbedrijven en investeerders en ruim 1.500 innovatieve startups, heeft Brave New Food medeoprichter Jesse ‘t Lam hoge verwachtingen: “Eerdere Challenges hebben de afgelopen jaren al tot succesvolle nieuwe samenwerkingen geleid. We versnellen daarmee de overgang naar een gezonder en duurzamer voedselsysteem. De markt en de consument zitten erop te wachten en wij nemen de gevestigde bedrijven die willen vernieuwen graag mee in de nieuwe oplossingen die startups kunnen presenteren.”

Race tegen de klok

Startups en scale-ups hebben tot 1 november de kans om hun oplossingen aan te bieden. ’t Lam: “Dus in de aankomende 41 dagen verwachten wij honderden nieuwe ideeën binnen te krijgen die de bij Brave New Food aangesloten bedrijven zelf gaan bekijken. Wanneer een bedrijf meer wil weten over een interessant of bruikbaar idee, dan faciliteren wij een kennismaking. We organiseren ook een evenement in december waarin de meest veelbelovende startups hun pitches live kunnen geven voor de hele groep van ruim 35 voedselbedrijven en investeerders. Onze ervaring is dat je bij innovatietrajecten de vaart erin moet houden en de energie hoog. In zo’n snelkookpan zie je dat er hele mooie nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan.”

Gratis deelname voor startups

Deelnemers aan de Startup Challenge krijgen een kans om hun productie op te schalen of uit te breiden. Voor hen is ook een online netwerkevenement met verschillende inhoudelijke experts en met collega startups gepland. De meest veelbelovende deelnemers kunnen bovendien makkelijker contact leggen met impact investeerders, genieten van de gratis media-aandacht en maken kans om door een onafhankelijke jury de titel Brave New Food Startup of the year 2022 in de wacht te slepen.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
  • Link naar Facebook
  • Link naar LinkedIn
  • Link naar Mail

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief. Meld je hier aan.

( Je kunt ons ook steunen door lid te worden of te doneren )

Nieuws

  • wind energie china
    Investeringen in groene energie stijgen hard, China aan kop19 juni 2025 - 10:41
  • patent op zaden
    Oproep: beperk patent op zaden19 juni 2025 - 10:25
  • Stilvallen van de Amoc golfstroom IPCC klimaatverandering
    Stilvallen golfstroom dichter bij dan ooit, opnieuw bevestigd12 juni 2025 - 08:00
  • overshoot
    Wereld Overshoot Day 2025 valt op 24 juli7 juni 2025 - 10:47
  • tipping points kantelpunten klimaat
    Meerdere klimaatextremen tegelijk: “Dit wordt het nieuwe normaal”6 juni 2025 - 11:38

Inzicht

  • duur
    Het leven is te duur, maak de toekomst gratis17 juni 2025 - 10:20
  • boerin
    Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
  • microbioom in de bodem
    De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08

Opinie

  • elektriciteitsnet
    Innovatieve bedrijven de dupe van netcongestie: een dubbele verliespost voor Nederland28 april 2025 - 11:26
  • hoogoven
    Gure tijden in staal vragen om slim investeren17 december 2024 - 15:42
  • bosbrand
    We hebben een nieuwe alarmfase: klimaatverhitting23 juli 2024 - 17:17

Duurzaamnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

elektrischeautolease.nl - elektrische auto leasen


Service

  • Gratis nieuwsbrief
  • Lid worden
  • Doneren
  • Privacy policy
  • Blog
  • Mastodon

Rubrieken

  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Info

Onderwerpen

  • Energie
  • Economie
  • Klimaat
  • Voeding
  • Hormoonverstoorders
  • Kantelpunten
  • Corona

Creative Commons-Licentie

CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.

Duurzaamnieuws, nieuws over duurzaamheid

is een uitgave van stichting iNSnet.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
duurzaam nieuws en duurzame informatie op facebook
duurzaam nieuws en duurzame informatie op twitter
duurzaam nieuws en duurzame informatie op rss
De EU verspilt meer voedsel dan het importeertvoedselverspilling in de euStijging supermarktomzet voeding met duurzaamheidskeurmerk
Scroll naar bovenzijde

Cookies en privacy

Om de privacy van de gebruikers van Duurzaamnieuws.nl zo goed mogelijk te beschermen plaatsen we geen tracking cookies op de site. Meer over cookies en privacy vind je in ons privacy reglement.

Privacy verklaring
Sluiten