• Service
  • Over ons
  • Vacatures
    • Vacatures via Greenjobs.nl
    • Vacatures via Duurzame Vacaturebank
  • Contact
  • Ledeninfo
Duurzaamnieuws
  • Home
  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Klimaat
  • Voor de Toekomst
  • Economie
  • Boeken
  • Kantelpunten
  • Auteurs
    • Peter van Vliet
    • Jac Nijssen
    • Han Blok
    • Jan Torringa
    • Huib Stam
    • Gastauteurs
  • Zoek
  • Menu Menu

Steeds meer events cateren plant based

23 april 2024|doorredactie|induurzaam ondernemen
Esther en Mirjam van de Groene Afslag

Mirjam en Esther bij De Groene Afslag, thuisbasis van Locaties met Meerwaarde(N).

Organisatoren en locaties van events bieden steeds vaker plant based catering aan. Zo laten ze zien dat ze duurzaamheid en het verkleinen van hun ecologische voetafdruk echt serieus nemen. Het opnemen van plantaardige menu’s is niet alleen een culinaire trend, het is ook een strategische keuze die aansluit bij bredere verschuivingen in de samenleving.

De toenemende vraag naar plantaardige opties wordt ook gezien bij Locaties met Meerwaarde. Ze komt voort uit een combinatie van gezondheidsoverwegingen, milieubewustzijn en zorg voor dierenwelzijn bij zowel bezoekers als organisatoren. Maar wat is nu precies de winst van een vega menu?

Lees het hier en bekijk eventlocaties met een plantbased menu

Zoveel bespaart een vega menu

Wageningen University & Research heeft uitgerekend wat de milieuwinst is van een vega, of plant based menu. Dat levert interessante cijfers op.

Met één dag vlees, vis en dierlijke zuivel vervangen door een vega variant bespaar je al 2,2 kg CO2 en 27,6 liter water per persoon.

Voor een event met bijvoorbeeld 500 bezoekers bespaar je dan ruim 1000 kilo uitstoot van broeikasgas. Dat is net zo veel als 6000 kilometer rijden met een auto op diesel. Of acht keer heen en weer vliegen naar Londen (per passagier). Daarbij bespaar je ook nog eens bijna 14.000 liter water.

Plant based voor alle bezoekers?

De cijfers zijn duidelijk. Maar hoe zullen bezoekers reageren op een volledig plantaardig menu? Als we kijken naar gemiddelden, dan blijkt meer dan 40% van de Nederlanders al 1 of 2 plantaardige hoofdmaaltijden te nemen per week, terwijl meer dan 20% zichzelf flexitarier noemt. Onder jongeren liggen die cijfers nog iets hoger.

Afhankelijk van het type event dat je organiseert, kun je waarschijnlijk wel inschatten welke voorkeur de bezoekers zullen hebben. Zelfs met 50% plant based catering kun je al impact maken. En door van het menu een aparte beleving binnen het event te maken kun je waarschijnlijk nog veel meer bezoekers mee krijgen. Voor wie nog wat aansporing nodig heeft: ook op de komende Olympische Spelen in Parijs zal het grootste deel van het cater-aanbod plantbased zijn.

Wil je meer tips om duurzaam te organiseren, download dan het gratis Whitepaper van Locaties met Meerwaarde(N)

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met onze partner Locaties met Meerwaarde.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
  • Link naar Facebook
  • Link naar LinkedIn
  • Link naar Mail

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief. Meld je hier aan.

( Je kunt ons ook steunen door lid te worden of te doneren )

Nieuws

  • Stilvallen van de Amoc golfstroom IPCC klimaatverandering
    Stilvallen golfstroom dichter bij dan ooit, opnieuw bevestigd12 juni 2025 - 08:00
  • overshoot
    Wereld Overshoot Day 2025 valt op 24 juli7 juni 2025 - 10:47
  • tipping points kantelpunten klimaat
    Meerdere klimaatextremen tegelijk: “Dit wordt het nieuwe normaal”6 juni 2025 - 11:38
  • duurzaam kopen
    Duurzaamheid Nederlanders nauwelijks veranderd in twintig jaar6 juni 2025 - 10:43
  • links rechts politiek
    Peilingen: Wordt Wilders afgerekend op het ‘verraad van Nederland’?4 juni 2025 - 08:00

Inzicht

  • boerin
    Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
  • microbioom in de bodem
    De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
  • precisie fermentatie is voedselrevolutie
    Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38

Opinie

  • elektriciteitsnet
    Innovatieve bedrijven de dupe van netcongestie: een dubbele verliespost voor Nederland28 april 2025 - 11:26
  • hoogoven
    Gure tijden in staal vragen om slim investeren17 december 2024 - 15:42
  • bosbrand
    We hebben een nieuwe alarmfase: klimaatverhitting23 juli 2024 - 17:17

Duurzaamnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

elektrischeautolease.nl - elektrische auto leasen

energie aanbiedingen
energie vergelijken

Service

  • Gratis nieuwsbrief
  • Lid worden
  • Doneren
  • Privacy policy
  • Blog
  • Mastodon

Rubrieken

  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Info

Onderwerpen

  • Energie
  • Economie
  • Klimaat
  • Voeding
  • Hormoonverstoorders
  • Kantelpunten
  • Corona

Creative Commons-Licentie

CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.

Duurzaamnieuws, nieuws over duurzaamheid

is een uitgave van stichting iNSnet.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
duurzaam nieuws en duurzame informatie op facebook
duurzaam nieuws en duurzame informatie op twitter
duurzaam nieuws en duurzame informatie op rss
Duurzaam ondernemen: zo doe je dat duurzaamheidsverslag patient Waarom neemt kanker juist onder jonge volwassenen sterk toe?
Scroll naar bovenzijde

Cookies en privacy

Om de privacy van de gebruikers van Duurzaamnieuws.nl zo goed mogelijk te beschermen plaatsen we geen tracking cookies op de site. Meer over cookies en privacy vind je in ons privacy reglement.

Privacy verklaring
Sluiten