like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Aan het werk met duurzame verfproducten

Van: op 23 juli 2019

Ben je van plan je huis te verven? Het kan een hoop schelen om het schilderwerk zelf te doen. Als je de muren in huis zelf schildert scheelt dit al snel honderden euro’s. Dit geld kan je goed voor andere dingen gebruiken want het leven is tegenwoordig erg duur. Het enige waar je geld aan uit moet geven zijn de materialen. Voordat je deze koopt is het wel goed om te weten welke producten je nou precies zal moeten kopen.

In dit artikel wordt er besproken welke materialen je allemaal nodig hebt en hoe je deze gebruikt. Na het lezen van dit artikel ben je klaar om je huis zelf te verven.

Wat heb je allemaal nodig

Als eerste is het belangrijk dat je meubels beschermt. Hiervoor kun je grote zakken kopen. Ook zul je de stopcontacten en plinten moeten afplakken. Hiervoor kun je speciale schilders tape kopen. Dit is erg belangrijk want je wilt niet dat er iets vies wordt. Het derde wat je nodig hebt zijn de rollers waar je de muren mee verft. De grootte van de rollers heeft te maken met hoeveel oppervlakte je hebt om te schilderen. Bij het kopen van rollers is belangrijk dat je let op de maten. Nadat je rollers hebt afgevinkt van je lijstje kun je door naar de kwasten. Zonder kwasten kun je de details niet afmaken, denk bijvoorbeeld aan hoekjes waar je met de roller niet bij kunt. Verder is een ladder erg belangrijk, omdat je waarschijnlijk niet overal bij kunt. Zorg er wel voor dat deze veilig en stabiel is. Nu ben je nog één heel belangrijk product vergeten; de verf. Zonder verf kun je natuurlijk niet aan de slag. Het is enorm belangrijk dat je de juiste verf koopt voor jouw klus. 

Duurzame verf

Als je verf koopt is het verstandig duurzame verfproducten te kopen. De naam zegt het al, deze verf is onderhoudsvrij en gaat daardoor in verhouding erg lang mee. Als eerste zul je Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer moeten aanschaffen. Primer is essentieel, zonder primer pakt je verf niet goed. Zorg dus dat je alles eerst met de primer hebt gedaan voordat je begint met schilderen. Vervolgens kun je Sikkens muurverf gebruiken om de muren verder af te maken. Deze producten zijn kras- en stootvrij doordat het bestendig is tegen huidvet.

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!