like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

André Kuipers lanceert energiebedrijf Tegenstroom

Van: op 6 maart 2014

André Kuipers heeft samen met Andrea van de Graaf het Haarlemmermeerse energiebedrijf Tegenstroom opgericht, dat zo snel mogelijk 100% duurzame Haarlemmermeerse energie wil opwekken.

André Kuipers: “Met alles wat je doet, kan je iets in beweging zetten. Ook met de dingen die klein lijken, zoals het kiezen van je energiebedrijf. Hier in Haarlemmermeer kan je er nu voor kiezen om stroom en gas af te nemen van je eigen energiebedrijf. Tegenstroom. Samen met de andere bewoners en bedrijven is het nu  mogelijk om schone energie in de polder op te wekken. Je eigen bijdrage aan iets groots. Dat is een prachtige kans!”

Het lokale energiebedrijf Tegenstroom is een BV zonder winstoogmerk, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer. “We leveren stroom en gas aan bewoners” zegt Andrea van de Graaf. “Hartstikke groen en zoveel mogelijk lokaal opgewekt. Natuurlijk nog lang niet alles, maar daar gaan we aan werken. En daar hebben we klanten voor nodig. Samen gaan we werken aan een volledige schone en lokale energievoorziening!”.

De gemeente richt het energiebedrijf op om lokale opwekking van duurzame energie te stimuleren, ter bevordering van de onafhankelijkheid, voor een schone leefomgeving en om de energierekening van iedereen in de gemeente te beheersen.

Wethouder Duurzaamheid, John Nederstigt; " Tegenstroom is een positieve beweging; eigenwijs en eigenzinnig. De wereld van energievoorziening verandert snel, steeds meer zien we dat lokaal opgewekte  duurzame bronnen worden gebruikt. Dan wil je ook dat inwoners lokaal profiteren van die energie. Tegenstroom is opgericht zonder winstoogmerk en kan juist daarom zich ook richten op de lokale bevolking. Zowel de inwoner als leverancier als van afnemer. Daar wordt overal over gesproken. Die steeds verdergaande beweging van lokale zelfvoorzienendheid in energie maakt dat Tegenstroom heel eigenwijs voorop loopt in die ontwikkeling. Dat doet zij transparant en 100% eerlijk en inzichtelijk.".

Sociale Onderneming

Tegenstroom is een bv zonder financieel winstoogmerk. Bij Tegenstroom is het uitgangspunt dat winst zich niet alleen laat uitdrukken in geld. Door sociaal te ondernemen wil het energiebedrijf laten zien dat geld verdienen samen gaat met zorg voor elkaar en zorg voor onze planeet. Alles wat de onderneming  verdient, wordt geïnvesteerd in lokale opwekking van duurzame energie. Tegenstroom is al gestart met een project waarbij 3000 huurwoningen van Ymere zonnepanelen krijgen.

Voor de levering van energie werkt Tegenstroom samen met de Duurzame Energie Unie. De DE Unie is een coöperatie zonder winstoogmerk, opgericht door Windunie (meest duurzame energie-leverancier van Nederland), Texel Energie en Stichting Urgenda.

www.tegenstroom.nl

 

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws