like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Eerste buurtmolen volledig gefinancierd met crowdfunding

Van: op 9 september 2017

buurtmolen windenergieDe financiering van de eerste Buurtmolen in Nederland is rond. Het volledige streefbedrag van € 630.000 is binnengehaald via een crowdfundingsactie. In totaal hebben zo’n 212 investeerders zich de afgelopen weken aangemeld.

Het beschikbaar en betaalbaar maken van lokaal opgewekte windenergie, dat doet de Buurtmolen, een initiatief van Qurrent en EWT. Via deze crowdfundingsactie kon iedereen in Nederland eigenaar (investeerder) worden van deze eerste innovatieve molen die komt te staan in Friesland, tussen Franeker en Harlingen.

 

Participeren in windmolen voor iedereen; arm en rijk

De Buurtmolen biedt alle omwonenden de mogelijkheid om zijn stroomverbruik te verduurzamen en tegelijkertijd een besparing op zijn stroomtarieven te realiseren. Het belastingvoordeel van de postcoderoosregeling maakt deze vorm van laagdrempelige participatie mogelijk, voor zowel arm als rijk. Qurrent en EWT werken eraan om nog meer Buurtmolens in Nederland te bouwen én te plaatsen. Eén Buurtmolen levert stroom voor 400-600 huishoudens. Door het gebruik van de stille en efficiënte windmolens wordt een optimaal resultaat behaald en blijft overlast beperkt. Dankzij de crowdfundingsactie hoeven de omwonenden niet de volledige financiering van de Buurtmolen op zich te nemen.

 

30% besparing op stroomtarieven zonder investering

Alle omwonenden krijgen de mogelijkheid direct stroom af te nemen van de coöperatieve Buurtmolen en als automatisch mede-eigenaar te profiteren, ten minste 15 jaar lang, van het laagste stroomtarief van Nederland. Omwonenden die geïnteresseerd zijn kunnen zich voorinschrijven op https://buurtmolen.nl/.

 

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws