like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN
online | 13.10.2020

Commons in de praktijk

Van: op 1 oktober 2020

Hoe kan je grond uit het economisch systeem halen en teruggeven aan de mensen? Hoe kan je een groep mensen zo organiseren dat ieder zich vrij voelt én verantwoordelijk?

Pionier Heny Mentink, oprichter van t Veerhuis, waarmee hij grond uit het economisch systeem haalt. We horen van hem hoe t Verhuis als doe- en kenniscentrum voor nieuwe economie georganiseerd is, wat de visie is en wat ervaringen zijn van de campagne die nu loopt om grond onder t Veerhuis vrij te maken.

BES LED

In Ecodorp Boekel staat duurzaam samenleven in verbinding centraal. Ecodorp Boekel is één van de initiatieven die commons onderzoeker Tine de Moor (zie Tegenlicht) als veelbelovend ziet, het is dan ook onderdeel van haar platform Collectieve Kracht. Ecodorp Boekel heeft elf jaar ervaring met het zorgvuldig opbouwen van een bijzondere organisatiestructuur waar deelnemers in vrijheid verantwoordelijkheid nemen. Dmitri Schrama deelt ervaringen van het organiseren van mensen bij ecodorp Boekel.

Tijdens deze workshop luisteren we naar ervaringen van deze twee initiatieven. Daarnaast is er ruimte voor inbreng van en interactie met de deelnemers aan de worshop.

Online workshop i.s.m. Voedsel AndersDinsdag 13 oktober. 14 – 16 uur. Aanmelden via info@toekomstboeren.nl onder vermelding van ‘aanmelden commons workshop 13 oktober’ vóór 7 oktober. Na aanmelding krijg je van ons een Zoom link.

Meer artikelen uit de categorie: Agenda, Professionals, Publiek

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws