de meer culemborgDe piepjonge Stichting De Meer charmeert de hele Culemborgse bevolking met een 10 minuten film. In deze impressiemovie word je meegenomen in de metamorfose die het oude zwembad gaat ondergaan. Je ziet voorbeelden van hoe het kan worden: een VrijstadLab met stages en verbindingen met opleidingen èn bedrijfsleven. Een 12+ brede school concept met magneetwerking voor tieners: daar waar je buiten de schoolmuren kan leren voor het leven.

Het plan van herbestemming wil van 'De Meer' een ontmoeting- en kenniscentrum voor jongeren uit Culemborg en omstreken maken, op het gebied van techniek, wetenschap, gezonde levensstijl en cultuur. Door maximale participatie worden deelnemsrs ook op het gebied van sociale vaardigheden (leren van elkaar, verantwoordelijkheid etc.) en ondernemerschap (learning by doing) uitgedaagd. Voor jeugd die ook buiten school en buiten sportverenigingen haar ei kwijt wil wordt het centrum een plek, die niet als apart losstaand element in de samenleving staat waardoor de kans op kruisbestuiving groter wordt.

De gemeente verkoopt het zwembad per 15 juli dit jaar met een vraagprijs van € 390.000,- . Door middel van crowdfunding sprokkelt het burgerinitiatief 10% van de koopsom bij elkaar die per die datum moet worden aanbetaald.

Het collectief heeft zich laten inspireren door De Krachtfabriek in Houten en diverse Fablabs in grote steden. Culemborg, vroeger ‘te klein voor het tafellaken…’ is er klaar voor, aldus de initiatiefnemers. Voor meer info: centrumdemeer.nl

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws