like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

De ‘Good Life Goals’ als handvat voor duurzame keuzes

Van: op 5 november 2019

cocasa live

Ik gaf laatst gastlessen bij een school en stelde de vraag, wat is duurzaam leven? De eerste associaties waren rondom duurzame energie, zoals zonnepanelen en elektrische auto's. Ook komt het thema afval snel naar voren; afval scheiden, acties om de plastic soep te voorkomen. Allemaal dingen die je kunt doen, concreet kunt doen om je bijdrage te leveren. 

Dat is allemaal goed; en het gaat verder; duurzaamheid is eigenlijk toe te passen op alles in je dagelijkse leven. Het gaat over integraal denken. Het gaaat over keuzes maken, die goed zijn voor jezelf, je omgeving EN de wereld.

Speedpedelecs.com - Dé specialist in Speed Pedelecs

Als je start vanuit het mondiale perspectief, dan zien we een aantal uitdagingen die groot zijn en te maken hebben met klimaat, biodiversiteit, tegenstellingen tussen arm en rijk etc etc. De Verenigde Naties hebben de grootste mondiale uitdagingen geadresseerd en 17 hoofddoelen samengesteld, om met alle landen aan te werken: de Sustainable Development Goals (de SDG's).

Het zijn doelen waar landen en organisaties allemaal op hun eigen manier invulling aan kunnen geven en ieder van deze doelen is weer uitgewerkt in vele subdoelen. Veel organisaties zijn al actief bezig om ze te concretiseren. Maar wat kun je nu doen als individu: in de rol van burger, consument, ondernemer, beleidsmaker, professional; ofwel als mens, om positief bij te dragen vanuit je eigen directe werk- en leefomgeving?

Ook hier zijn handvatten voor; ieder 'Sustainable Development Goal' is vertaald naar een 'Good Life Goal', die je voor je eigen leven kunt gebruiken, als handvat voor het maken van duurzame keuzes.

Deze doelen gebruiken we tijdens de verdiepingsdag op 11 november. Met jouw eigen interesses, passies en wat je raakt als uitgangspunt, gaan we onze persoonlijke 'Good Life Goals' ontdekken. Doe je mee?

Janneke Verwey

Meer informatie en (last minute) tickets (€ 50,-): www.cocasa-live.com  of https://www.facebook.com/CoCasa.nl/

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws