like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Ontwerp het platteland van morgen

Van: op 7 november 2019

platteland van morgen

Nederland is in transitie. Bijna dagelijks zien we de protesten en acties langskomen. Van boeren, de bouwsector, klimaatactivisten... Er heerst een gevoel van grote onzekerheid en de antwoorden zijn maar deels in beeld. De Eo Wijers Prijsvraag 2019 - 2020 gaat over de complexe vraagstukken van het platteland en over de omslag van de grootschalige landbouw naar een duurzamer en natuurvriendelijker systeem. De titel schetst de stip op de horizon: 'Verrukkelijk landschap - naar een aantrekkelijk en vitaal platteland'.

Maar hoe kom je daar? Vier regio's (Twente, de Kempen/Brabant, Alblasserwaard/Zuid-Holland en Zuid-Limburg) zijn al onderweg. Zij formuleerden hun ontwerpopgaveen rekenen nu samen met de Eo Wijers Stichting op de ideeën van ontwerpers, natuur- en landbouwdeskundigen en andere landschapsdenkers en -doeners. 

Denk en doe jij mee? Heb jij of hebben jullie als team oplossingen voor het platteland van morgen? 
Meld je dan vandaag nog aan!

De Eo Wijers Stichting en de regio's zien uit naar veel mooie ideeën voor ons landschap.

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws