like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

De Nationale Tuinvogeltelling komt er weer aan!

Van: op 13 januari 2015

spreeuwHet derde weekend van januari staat bol van de tuinvogels! Vogelbescherming Nederland organiseert dan, in samenwerking met Sovon Vogelonderzoek Nederland, de Nationale Tuinvogeltelling: het grootste natuuronderzoek van Nederland. Tel komend weekend van 17 en 18 januari een half uur de vogels in uw tuin en geef het door aan Vogelbescherming op www.tuinvogeltelling.nl. Op die manier leert u de vogels in de achtertuin kennen én helpt u mee aan het grootste citizen science project van Nederland.

Houdt u van vogels in de tuin? Doe dan mee aan de Nationale Tuinvogeltelling 2015. Iedereen met een tuin of balkon kan meedoen, zowel kinderen als volwassenen. Tel een half uur lang alle vogels die u ziet en geef de resultaten door op www.tuinvogeltelling.nl. Vogelbescherming Nederland stelt aan hand van deze resultaten de Nationale Tuinvogel Top-10 op.

Het is niet nodig om alle vogels te kennen. Vogelbescherming helpt een handje met de speciale website www.tuinvogeltelling.nl en met de gratis te downloaden app Tuinvogels. Hier staan de verschillende soorten tuinvogels omschreven, met afbeelding en met geluid. Vogelbescherming is het hele weekend bereikbaar van 9 tot 17 uur voor alle vragen over de Nationale Tuinvogeltelling en tuinvogels. Deelnemers kunnen bellen met 030-6937700 of mailen naar info@vogelbescherming.nl.

Tuinvogeltelling voor Scholen

Dit jaar organiseert Vogelbescherming Nederland ook weer de Tuinvogeltelling voor Scholen. Alle scholen, BSO’s, kinderboerderijen en kinderdagopvangen in Nederland kunnen deze week en volgende week (tussen 12 en 23 januari 2015) meedoen met de Tuinvogeltelling voor Scholen. Vogelbescherming verstrekt gratis downloadbare werkbladen en handleidingen aan leerkrachten om vogels kijken en herkennen een stuk makkelijker te maken. Meer informatie over de Tuinvogeltelling voor Scholen is te vinden op www.tuinvogeltelling.nl/scholen.

Vorig jaar namen meer dan 55.000 mensen deel aan de Nationale Tuinvogeltelling. De top-3 bestond toen uit huismus, koolmees en merel.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dan kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!