like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Drie tips om duurzaam te organiseren

Van: op 14 maart 2018

Uit je eigen stad Rotterdam

Organiseer jij wel eens meetings of events? Door dat zo duurzaam mogelijk te doen, heb je een streepje voor bij je bezoekers. Met deze drie tips helpen we je op weg. En je spaart niet alleen het milieu, maar ook nog je portemonnee!

  1. Maak je menu (zo veel mogelijk) vegetarisch. Veel eventlocaties bieden nu al een 40-60 verhouding (vleesgerechten ten opzichte van vega) in plaats van andersom. Maar helemaal zonder vlees is natuurlijk nog beter én scheelt vaak in prijs.
  2. Zoek naar een locatie die people-planet-profit hoog in het vaandel heeft staan. Het zijn vaak inspirerende locaties met een verhaal, waar het maken van winst niet op nummer 1 staat. Onze ervaring is dat ze vaak ook goedkoper zijn, niet onder doen in kwaliteit en veel uitstraling hebben. Kijk hier voor tips.
  3. Als laatste tip: maak de CO2 footprint van je bezoeker zo klein mogelijk, door carpoolen te faciliteren en een locatie te kiezen die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Meer tips ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Locaties met Meerwaarde(n).

 

(klik op de foto's voor meer informatie)

Art Centre Delft

 

Stoas Wageningen

 

De IJsselstroom Zutphen

Meer artikelen uit de categorie: Overige

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws