Organiseer jij wel eens meetings of events? Door dat zo duurzaam mogelijk te doen, heb je een streepje voor bij je bezoekers. Met deze drie tips helpen we je op weg. En je spaart niet alleen het milieu, maar ook nog je portemonnee!
- Maak je menu (zo veel mogelijk) vegetarisch. Veel eventlocaties bieden nu al een 40-60 verhouding (vleesgerechten ten opzichte van vega) in plaats van andersom. Maar helemaal zonder vlees is natuurlijk nog beter én scheelt vaak in prijs.
- Zoek naar een locatie die people-planet-profit hoog in het vaandel heeft staan. Het zijn vaak inspirerende locaties met een verhaal, waar het maken van winst niet op nummer 1 staat. Onze ervaring is dat ze vaak ook goedkoper zijn, niet onder doen in kwaliteit en veel uitstraling hebben. Kijk hier voor tips.
- Als laatste tip: maak de CO2 footprint van je bezoeker zo klein mogelijk, door carpoolen te faciliteren en een locatie te kiezen die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.
Meer tips ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Locaties met Meerwaarde(n).
(klik op de foto’s voor meer informatie)
Vind jij goede en onafhankelijke informatie over een duurzame en klimaatveilige toekomst belangrijk? En helpt Duurzaamnieuws.nl je daarmee? Help ons dan met een donatie. Dank je wel.
Liever eerst een tijdje volgen? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.