like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Duurzaam drukken

Van: op 28 juni 2016

drukpersElke dag verschijnen er zorgelijke nieuwsberichten over de ontbossing, de smeltende ijskappen, de opwarming van de aarde en de naderende tekorten van de fossiele brandstoffen. Het is altijd al belangrijk geweest om goed om te gaan met de wereld maar in dit tijdsperk van met de toenemende zorgen omtrent het milieu en het grootschalige energieverbruik des te meer. Misschien maak jij je hier ook schuldig aan door de talloze velletjes papier die je uit de printer of drukkerij laat rollen. Gelukkig is het ook daarin mogelijk om je ecologische voetafdruk te verkleinen. En dat doe je met duurzaam drukken.

Een schoon milieu en een schoon geweten

Voor het drukken van visitekaartjes, flyers, boeken, brieven en nog een hele waslijst aan andere middelen worden dagelijks hele bossen omgekapt. Hoogstwaarschijnlijk wil jij geen steentje bijdragen aan deze ontbossing maar heb je die documenten wel nodig. Daarom biedt duurzaam drukken uitkomst. Met duurzaam drukken zorg je niet alleen voor een schoon milieu, maar ook voor een schoon geweten.

Duurzaam drukken bij een FSC drukkerij

Ga verantwoord om met mens en milieu. Zoek daarom een drukkerij die begaan is met het milieu. Een indicatie hiervoor is het FSC® keurmerk. Drukkerij Drukland is een voorbeeld van een drukkerij die dit certificaat in haar bezit heeft. Dit houdt in dat Drukkerij Drukland groene producten biedt in de meest brede zin van het woord. De drukkerij houdt niet alleen rekening met het beheer van de bossen, maar hecht ook waarde aan het in stand houden en beschermen van het bosgebied. Daarnaast is Drukkerij Drukland ook alert op de sociale omstandigheden van de plaatselijke bevolking. De rechten van de mensen moeten gerespecteerd worden. FSC gecertificeerd drukwerk houdt illegale houtkap tegen en zorgt ervoor dat er geen mensenrechten worden geschonden bij het productieproces.

Bij een drukkerij met een FSC® keurmerk kan je er dus op vertrouwen dat het drukwerk op verantwoorde wijze is geproduceerd. Zowel op een eerlijke als op een duurzame manier.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws