like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Duurzame trends als vuurschalen en tuinmeubelen 

Van: op 16 juni 2020

vuurschaal

Als je nieuwe spullen voor in de tuin aanschaft, wil je daar natuurlijk wel jarenlang plezier van hebben. Het is zonde als de mooie plantenbak die je hebt uitgekozen een jaar later alweer naar het grofvuil kan. Gelukkig hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. Als je kiest voor materialen van hoogstaande kwaliteit, kun je ervanuit gaan dat je nieuwe aanwinst jarenlang mee gaat.

In deze blog vertellen we over verschillende duurzame materialen die gegarandeerd een lange levensduur hebben, namelijk aluminium, hardhout en cortenstaal. Ook lichten we een aantal producten uit die perfect passen in elke tuin, groot of klein. Welke stijl past bij jou?

Aluminium: stijlvol en veelzijdig

Bepaalde materialen zijn uitermate geschikt voor een leven in de tuin. Aluminium is daar één van. Dit materiaal wordt veel gebruikt voor plantenbakken en loungesets, omdat het een aantal fijne eigenschappen heeft. Zo is aluminium door en door gekleurd. Hierdoor zal het niet snel zijn kleur verliezen en valt een eventuele beschadiging bijna niet op. Producten van aluminium kunnen het gehele jaar buiten blijven staan. Naast uv-straling is dit materiaal namelijk bestand tegen allerlei weersinvloeden, corrosie en slijtage. Qua onderhoud vraagt een aluminium product niet veel. Behandel het materiaal zo nu en dan met speciale aluminumreiniger om de kwaliteit zo lang mogelijk te behouden. 

Ben je overtuigd dat aluminium perfect past bij jouw wensen? Er zijn talloze prachtige producten te vinden die gemaakt zijn van dit veelzijdige materiaal. Denk bijvoorbeeld eens aan Godu tuinmeubelen. Bij het produceren van tuinmeubelen en loungesets wordt graag gebruik gemaakt van aluminium. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Bora Bora Alu loungeset van Tierra Outdoor. De loungeset heeft een strakke vormgeving en kan door het gebruik van aluminium in gedurende alle seizoenen buiten blijven staan zonder aan kwaliteit te verliezen. Hoewel de kussens prima tegen wat regen kunnen, is het bij langdurig slecht weer wel aan te raden om deze even binnen te halen. 

Cortenstaal: oersterk en bijzonder sfeervol

Cortenstaal staat bekend om de unieke oranjebruine kleur en de lange levensduur. Bij levering is het nog staalkleurig, maar daar komt snel verandering in als je het product in je tuin zet en blootstelt aan de elementen. Er ontstaat vanzelf een roestlaagje die zorgt voor de bijzondere kleur waarop je het product hebt uitgekozen. Cortenstaal is bestand tegen corrosie, slijtage en weersinvloeden. Producten van dit materiaal kunnen tijdens de winter daarom buiten blijven staan. 

Producten van cortenstaal zijn per definitie blikvangers. Helemaal in combinatie met een vuurtje. Kijk maar eens naar de cortenstalen vuurschalen van Bonfeu of Adezz. Er zijn verschillende vuurschalen van cortenstaal te vinden, in allerlei verschillende stijlen, allemaal even sfeervol. Cortenstaal is namelijk altijd een goede keuze!

FSC-gekeurd hardhout: dubbel duurzaam

Is aluminium of cortenstaal niet helemaal jouw stijl? Dan zou je kunnen kiezen voor karakteristiek hardhout. Dit materiaal gaat niet alleen jarenlang mee, maar is ook FSC-gekeurd, wat betekent dat je met deze aankoop rekening houdt met het milieu en het behoud van bossen wereldwijd. Dubbel duurzaam dus! Hardhout heeft, mits goed onderhouden, weinig last van weersomstandigheden en heeft een ontzettend lange levensduur. Zorg er echter wel voor dat je hardhouten product niet langere tijd in een plas water staat (bijvoorbeeld op het lagere stuk van een aflopende tuin), want dan kan houtrot ontstaan. Het hout kan, zoals alle houtsoorten, uiteindelijk gaan vergrijzen. Veel mensen vinden dit deel van de charme. Maar als jij deze mening niet deelt, dan kun je dit uitstellen door ervoor te zorgen dat het materiaal een beschermlaagje heeft door verf of beits aan te brengen. Zo kan hij er weer even tegenaan.

Hardhout brengt een warme sfeer naar de tuin en is prima te combineren met allerlei stijlen tuinmeubilair. Een paar hardhouten plantenbakken zullen daarom in elke tuin goed uitkomen. De hardhouten plantenbakken van Adezz zijn bijvoorbeeld een uitstekende keuze. De bakken zijn gemaakt van de beste materialen en zijn veelzijdig in gebruik. Je kunt ze gebruiken om een zithoek op te vrolijken, maar ook gebruiken als stijlvolle erfscheiding. Mogelijkheden genoeg!

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws