like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Eerste publieke collectieve zonnedak in Amsterdam van start

Van: op 18 september 2016

julianapark amsterdamHet allereerste openbare collectieve zonne-energie project van Amsterdam is gelanceerd. VvE Julianapark aan de Bertrand Russelstraat in Watergraafsmeer stelt, in samenwerking met LENS Energie haar dak beschikbaar voor 76 zonnepanelen. Iedereen kan meedoen in dit duurzame energieproject.

Zo wordt zonne-energie echt voor iedere Amsterdammer mogelijk. Ook de Amsterdammers die zelf geen (geschikt) dak hebben kunnen zo profiteren van zonne-energie. Men hoeft niet in de buurt te wonen. Men hoeft niet over te stappen van energieleverancier en het is voor elke portemonnee toegankelijk omdat men al vanaf 25 euro kan meedoen. Het rendement is, net zoals zonnepanelen op eigen dak, afhankelijk van de hoeveelheid zonnestroom die er wordt opgewekt.

 

Eindelijk Amsterdam

Na het realiseren van vele zonne-energieprojecten in Nederland is het voor ZonnepanelenDelen ‘eindelijk’ een collectief zonne-energie project in het ‘eigen' Amsterdam. Dit na eerder 18 collectieve zonne-energieprojecten voor meer dan 15.000 zonnepanelen in Nederland gerealiseerd te hebben.

Op het dak van Julianapark kunnen in totaal 76 zonnepanelen worden neergelegd. In totaal zorgen de zonnepanelen zo voor een capaciteit van 22,8 kWp waarbij een productie in het eerste volledige jaar wordt verwacht van van meer dan 20.000 kWh. En als de zon schijnt is direct te zien voor de investeerders hoeveel de investering oplevert via de awardwinning mobiele ZonneDelen app. De crowdfunding van het project vindt plaats op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/julianapark.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws, Noord-Holland 

Reacties: (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mark schreef:

    76 panelen. Da’s mooi. Weer 4 huizen….