like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Europese Commissie berispt Nederland om achterstand energiebesparing

Van: op 20 november 2015

energielabel“Dat Nederland zwaar achterloopt op energiebesparing was algemeen bekend. Het blijkt echter zo erg te zijn dat de Europese Commissie het nu noodzakelijk acht om Nederland hier officieel op aan te spreken”, zegt GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout. De Nederlandse regering heeft Europese afspraken rondom energie efficiëntie niet goed omgezet in nationale wetgeving.

Voor Eickhout komt het niet als een verrassing. Vorige maand maakte het Europese Milieuagentschap nog bekend dat Nederland de 2020-doelstelling voor energiebesparing waarschijnlijk niet gaat halen. “Dat kan enkel als een land niet de juiste maatregelen heeft getroffen om gemaakte beloftes werkelijkheid te maken. Het feit dat de Europese Commissie vandaag een 'met redenen omkleed advies' naar onze regering heeft gestuurd, bevestigt dat.”

Fairphone 3_Staring lady

"Een goed voorbeeld van belabberde energiebesparingswetgeving is ons energielabel voor woningen.” Europa stelt veel verdergaande eisen aan dit label, waardoor de integriteit en effectiviteit gewaarborgd wordt. “De Nederlandse regering moet orde op zaken gaan stellen. Gebeurt dit niet dan zal het uiteindelijk uitlopen op een rechtszaak”, stelt Eickhout.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Reacties: (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Duurzame Fred schreef:

    Eerder had Urgenda la van de rechter gehoord. Maar het kabinet wilde graag alsnog in Hoger beroep. Wat kan de Europese commissie nog meer doen dan blaffen? Zelfs Griekenland en Albanie doen het nog beter dan ons landje?

  2. Ron schreef:

    Het imago de energierekening niet te kunnen betalen weegt zwaarder dan de instelling energie te willen besparen.