like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Energieopslag groeit snel in VS

Van: op 20 november 2015

energieopslagDe markt van de energieopslag in de Verenigde Staten groeit snel. Dat heeft volgens deskundigen meerdere oorzaken:

  • de hoeveelheid energie die lokaal wordt opgewekt neemt toe
  • energie opslaan biedt steeds meer operationele en financiële voordelen
  • de kennis van accu’s voor elektrische voertuigen wordt steeds groter (onder andere door bedrijven als Tesla die continu onderzoek doen)
  • elektriciteitsbedrijven in de Verenigde Staten bieden voordelen aan partijen die lokaal energie opslaan

 

Volgens de Energy Storage Association, GTM en UtilityDIVE hebben energiebedrijven in het tweede kwartaal 40,7 MW energie opgeslagen. Het onderzoek vermoedt dat deze stijging is ontstaan doordat de kosten van energieopslag in de loop van het kwartaal zijn gedaald van $ 800 naar $ 750 per kWh. Volgens de organisaties komt dat doordat de accu’s steeds beter worden.

Speedpedelecs.com - Dé specialist in Speed Pedelecs

Ook commercieel interessant

Ook commerciële bedrijven als projectontwikkelaar Irvine Company zien brood in het lokaal opslaan van energie. Het bedrijf installeert accu’s met een capaciteit van zes uur in 20 gebouwen in Irvine en Newport Beach, CA. Dit project, dat wordt uitgevoerd samen met Advanced Microgrid Solutions en SoCal Edison, zal 10 MW energie leveren. De druk op het energienet vermindert hierdoor en de accu’s dienen als backup bij falende energieleverantie.

Met dank aan onderzoek elektrische voertuigen

Dat lokale energieopslag steeds beter werkt, komt voornamelijk door de ontwikkeling van elektrische voertuigen. De technologische vooruitgang in de accu-technologie is grotendeels te danken aan de jaren van onderzoek en ontwikkeling. Daarbij lag de focus op het vergroten van de actieradius verlaging van de kosten en het verlengen van de levensduur van de accu’s.

Powerwall

Begin dit jaar introduceerde Tesla de Powerwall: een accu voor thuisgebruik die op dezelfde manier energie opslaat als de accu’s in de Tesla auto’s. Het natuurpark Emerald Lake State Park in Vermont bestelde onlangs 500 Powerwalls om zonne-energie in op te slaan.

Energieopslag steeds belangrijker

Energieopslag zal steeds belangrijker worden in de wereld van de duurzame energie. De opslag zal steeds meer toenemen naarmate de markt van de duurzame energie vernieuwt en groeit. Op dit moment associëren we batterij-installaties met zonnepanelen op daken of in grote parken. Maar de elektriciteit van andere duurzame energiebronnen zoals wind, water enzovoort kan ook prima opgeslagen worden in dezelfde soort opslagmiddelen. De huidige accu-technologie is geschikt voor alle duurzaam opgewekte energie.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Adrie schreef:

    De kosten van $ 750 per kWh lijken mij onwaarschijnlijk.