like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Geef je oude meubels een nieuw leven

Van: op 30 november 2017

Ben je uitgekeken op je oude meubels? In plaats van afdanken kun je ze ook een tweede leven geven. Dat is duurzamer, maar vooral ook leuker. Met een beetje creativiteit en wat werk krijgt je interieur een heel nieuwe uitstraling.

Staat er een stel ietwat saaie oude keukenstoelen in huis? Die laten zich leuk mixen met wat je misschien nog bij oma op zolder vindt of voor een grijpstuiver op de rommelmarkt of de kringloopwinkel kunt krijgen. Schilder die stoelen allemaal in een ander kleurtje en zie wat dat voor je huis doet.

Ben je uitgekeken op die oude kast? Ga op zoek naar speciale verf en de geschikte verftechniek om ze een compleet nieuwe, rustieke look te geven. Dat kun je doen door de meubels eerst verven in verschillende kleuren en die verflagen vervolgens af te schuren. Daarnaast kun je ook een antiekwas aanbrengen. Zo geef je de verflagen op je meubels een vintage look. Ook kun je de meubels afbleken met kalkwas.

Of geef oude meubels een nieuwe toepassing. Vroeger stond naast elk bed steevast aan elke kant een nachtkastje. Dat kan natuurlijk echt niet meer. Maar je kunt ze natuurlijk ook als bijzettafeltje gebruiken.  Handig om een glaasje, fotolijstjes of bloemen op te zetten. Verf ze in een opvallende kleur… of ga met beits, krijtverf en schuurpapier aan de slag voor een ‘verweerde’ look.

Moet de zaag er aan te pas komen, bij voorbeeld voor het inkorten van tafelpoten? Zorg dan voor degelijk gereedschap, dat maakt het werk een stuk makkelijker. Zoals een De Walt afkortzaag die voor veel snelle klusjes handig is.

Ook schuren gaat snel en effectief met een goede schuurmachine, maar het fijnere werk, zoals ornamenten, of het creëren van een vintage look, doe je soms beter met de hand. In elk geval is schuren milieuvriendelijker dan afbijtmiddel gebruiken.

Altijd geldt: bereid je klus goed voor. Oriënteer je voor het juiste gereedschap op Gereedschapcentrum.nl. En kijk of je voor elke behandeling een duurzaam alternatief kan vinden, zoals verf op waterbasis. Dan ben je dubbel duurzaam bezig.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info