like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

HIER klimaatbureau opent nominaties voor HIER klimaatpenningen

Van: op 17 april 2015

kids climate conference 2014Op 26 juni 2015 reikt Prinses Laurentien van Oranje namens Stichting HIER klimaatbureau voor de zesde keer de HIER klimaatpenningen uit, aan een persoon en een organisatie die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor de aanpak van het klimaatprobleem. Met ingang van dit jaar nodigt HIER heel Nederland uit om mensen en organisaties te nomineren.

Nieuw: open nominatie

BES LED

De zilveren klimaatpenningen zijn een jaarlijks terugkerend signaal dat burgers en organisaties in Nederland al volop bezig zijn met het omschakelen naar een duurzame economie. Dit jaar is de selectieprocedure voor het eerst openbaar. Iedereen kan een nominatie uitbrengen via de website van het HIER klimaatbureau. Door het publiek te betrekken bij de selectie wil HIER dat de klimaatpenningen nog meer gaan leven als sterk en inspirerend symbool voor iedereen die iets wil en kan betekenen voor de oplossing van klimaatprobleem. HIER doet daarom een open oproep om mensen en organisaties te nomineren voor deze prijs.

Opinieleiders kiezen winnaars tijdens HIER klimaatborrel

Een jury bestaande uit Ed Nijpels (voorzitter borgingscommissie Energieakkoord), Prinses Laurentien van Oranje (oprichter en directeur Missing Chapter Foundation en Fellow European Climate Foundation), Nico de Vries (voormalig CEO Koninklijke BAM Groep) en Lodewijk de Waal (voorzitter HIER klimaatbureau) zal uit alle ingezonden nominaties in beide categorieën drie genomineerden selecteren. Tijdens de HIER klimaatborrel op 26 juni a.s. brengen de honderd aanwezige opinieleiders op het gebied van klimaat en energie hun stem uit per categorie. De winnaars zullen tijdens dit evenement uit handen van Prinses Laurentien de HIER klimaatpenning ontvangen.

Wie komt in aanmerking?

Zowel personen als organisaties komen in aanmerking voor de klimaatpenning. Bij de beoordeling wordt gekeken naar de significantie, de originaliteit en de innovatiekracht van de bijdrage aan de oplossing van het klimaatprobleem. Nomineer een persoon of organisatie op www.klimaatborrel.hier.nu/nominatie_indienen. Nomineren kan tot 1 mei 2015.

In voorgaande jaren ontvingen o.a. Philips, het Rode Kruis en ProRail een HIER klimaatpenning. 

HIER klimaatborrel

HIER organiseert jaarlijks de klimaatborrel. Tijdens dit high level event komt iedereen die een leidende rol kan en wil spelen in de oplossing van het klimaatprobleem bij elkaar. Een gelegenheid voor ruim honderd vertegenwoordigers van bedrijfsleven, politiek, media, overheden, wetenschap en maatschappelijke organisaties uit Nederland om elkaar te leren kennen, scherp te houden en plannen te maken.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws